Home / Nieuws / Worldcup ITF Taekwon-do 2008 Riva del Garda

Worldcup ITF Taekwon-do 2008 Riva del Garda

Worldcup was in Riva del Garda 1250 deelnemers uit 50 landen. Voor Koguryo kwamen uit Bo Rook zij verloor haar 1e partij Tuls van de latere winnares uit Japan. Met sparren werd ze ook in de 1e ronde uitgeschakeld eigenlijk zat ze een gewichtsklasse te hoog.

Nathalie Frankis behaalde goud in de klasse A tot 70kg versloeg de ene topper na de andere. In de halve finale kwam ze weer uit tegen een Poolse, waarvan ze op Viking-Cup dit jaar nog van had verloren. Dit werd nu even rechtgezet met een duidelijke overwinning. In de finale versloeg ze een Russische die heel blij was dat de partij afgelopen was.

Linda den Hollander werd in de 3e ronde uitgeschakeld door een Griekse jammer ze was goed op weg voor een medaille.

Grady Rombout vocht in de klasse tot 80kg blauwe en rode banders. Er zaten 28 tegenstanders in deze zware poel na 3 zware partijen met reuzen van tegenstanders. Versloeg hij in de halve finale een moeilijke tegenstander uit Slovenie en in de finale een boomlange Pool. Erg trots met deze gouden medaille

De held van dit kampioenschap was Ronny Goedkoop met 80 tegenstanders in zijn klasse A tot 80kg. Versloeg de ene na de andere favoriet, in de halve finale versloeg hij de bekende Argentijnse international Batista. Na deze partij werd wonderbaarlijk het toernooi stilgelegd om de andere dag de finale pas te spelen. Hij moest uitkomen tegen de huidige Europees kampioen uit Polen. Een gelijk opgaande spannende partij met, waarin Ron in de laatste seconde nog een duistere waarschuwing kreeg waarschijnlijk kostte dit hem de overwinning want de strijd was duidelijk onbeslist. Jammer dat op zo een hoog niveau zo een beslissing moet worden geforceerd. Een topprestatie voor Ron die zich nu definitief heeft gevestigd bij de beste vechters van de wereld.

Voor de rest van de Nederlandse afvaardiging behaalde Mano Don uit Middelburg nog een zilveren plak in de junioren A-klasse +70kg. Joshua Arends uit Nijmegen verzilverde en vergulde zijn laatste optreden bij de jeugd t/m 14 jaar met overwinningen in de Tuls, Sparring, en Hoogtesprongen met maar liefst 3 gouden en 1 zilveren medaille.

De deelnemers en sfeer waren fantastisch alleen de scheidsrechters en accomadaties waren wat aan de armoedige kant. De normaal goedlopende organiserende Italiaanse organisatie bleek deze keer niet op zoveel mensen te rekenen. Een goede prestatie voor Koguryo voor de rest van de Nederlandse afvaardiging had er meer in moeten zitten.

Coach Chiel Rombout

Top