Home / Nieuws / WAKO Yokoso Dutch Open Amsterdam

WAKO Yokoso Dutch Open Amsterdam

                                             

WAKO Dutch Open

Na een gedegen voorbereiding door de teammanager Rob Wouters reisde 5 atleten van Koguryo af naar Amsterdam om deel te nemen aan de Dutch Open 2018 van de World Association of Kickboxing Organizations. Onder de leiding van Teamleider Leo Labrie kijken de coaches Victor Baljeu en Pom Labrie terug op een daverend succes voor Koguryo. Met 4 eerste plaatsen en 2 derde plaatsen heeft Koguryo van zich laten horen aldaar. Van de 112 sportscholen uit 20 verschillende landen is Koguryo terug te vinden op een 15e plaats in het medailleklassement: en dat met slechts 5 vechters.

Koguryo’s manier van sparren, vechten, werd bij aanvang direct getoond door Yra Labrie. In haar klasse versloeg zij de Bulgaarse Kristina Nokolova en Srebrina Skerleva met overmacht. Hard en fair. Yra haar messcherpe zijwaartse trap zorgde er onder meer voor dat Skerleva het verdere toernooi, wegens blessure, niet kon af maken. Een mooie eerste plaats voor Yra Labrie.

Merel de Rijke had nog het een en ander goed te maken na haar toernooi in Duitsland. Op de club heeft Merel haar stoten verbeterd en meer getraind in tactisch opzicht. Dit resulteerde in ruime winst in de finale op de Duitse Terry Wallsheb. Met twee keurig getimede voorwaartse trappen, keurige stoten naar het hoofd en een magistrale leverstoot behaalde ook Merel een knappe eerste plaats.

Voor Lisanne Behonek verliep de sparring anders dan verwacht. De Zwitserse Isabelle Hagen toonde zich beter in het boksen. Ondanks Lisanne haar stoot- en trapwerk verloor zij de partij na een geweldige strijd. Gelukkig toonde Lisanne haar talenten ook bij het onderdeel stijlfiguren. Met de 21e tul: Moon Moo, liet Lisanne een juiste afwisseling van kracht, snelheid, balans en techniek zien. Mede hierdoor kan ze met een gerust hart afreizen naar het E.K. te Slovenië.

Na Lisanne was het de beurt aan Dirk Netten. Deze snelle en bewegelijke sporter had naar eigen zeggen: “zijn dag niet….”. Aanvankelijk was dit niet te merken, echter Dirk verzuimde punten te maken. Een goede partij waarin hij vergat te scoren. Nina Meppelder +70 kg klasse vergat in haar eerste partij goed te stoten en won de partij maar net. Beter ging het in de halve finale en nog beter in de finale, hier besliste ze de partij voortijdig en won knap de titel.

Gelukkig kon Koguryo het toernooi in stijl afsluiten met Liza Mauritz. Met perfect getimede stoten, links – rechts, kon ze de wanhoop in de ogen van de duitse Jacqueline Arnold aflezen. Eenzelfde stoten combinatie, gevolgd door een snoeiharde ronde trap in de zij van de Duitse, deed Arnold opgeven. In de finale trof Liza de Italiaanse Sharon Campognola. Ook voor de Italiaanse was er geen eer te behalen tegen de Krimpense atlete. Met veel snelheid, kracht en een overmacht aan technieken behaalde Liza de eerste plaats.

Het toernooi in Amsterdam was groots opgezet. Naast 12 wedstrijdvelden was er een speciaal veld voor de stijlfiguren en een ring voor de kickbokswedstrijden. Rondom waren er stands met t-shirts en een aantal foodtrucks. Goede wedstrijdorganisatie en goede leiding. Kortom een goede dag!!

Top