Home / Nieuws / Verslag van de Celtic Cup in Ierland 2012

Verslag van de Celtic Cup in Ierland 2012

001largeVrijdag 16 november 2012 zouden we vertrekken naar Cork, Ierland voor de Celtic Cup. Tim Kool, Bo Rook en ik waren gezegend met een leuke vliegwijziging waardoor wij opeens om 9.40 zouden vliegen. We verzamelden bij mij thuis en vanaf daar zou mijn vader ons naar Schiphol rijden. Bo was er al om 6.15 en Tim arriveerde om 7.00 uur. De reis kon beginnen.

De vlucht verliep goed en we kwamen aan in Ierland waar we onze reis verder voortzetten naar het Kinlay House. Volgens Tim was dit een -5 hotel maar was het erg gezellig. Bo en ik zaten samen op een kamer en dat was toevallig een net nieuwe kamer! Het rook er nog naar verf, dus wij zaten goed. Tim had wat minder geluk, want we ondervonden dezelfde avond nog dat er drie planken uit de lattenbodem misten. De middag verliep rustig, we hadden geluncht en wat rondgekeken in de stad. Rond een uur of zes hebben we bij een heerlijk restaurant gegeten waar we meteen reserveerden voor de dag erna. De rest van de groep zou pas rond een uur of tien savonds aankomen dus we moesten nog een tijdje wachten. Dylan Fitzgibon die zelf in Cork woont, kwam ook nog even langs en wachtte met ons totdat de rest aan zou komen. Toen de rest om tien uur arriveerde gaf Tim nog even zijn toespraak over wat er de volgende dag zou gaan gebeuren. Toen konden we naar bed en daar waren Bo en ik erg blij mee.

Zaterdag  17 november was de eerste wedstrijddag. Het toernooi zou om stipt 9 uur beginnen. Dus heel Sportschool Tim Kool was er natuurlijk ook al om half 9. Op zaterdag is het gebruikelijk op de Celtic Cup dat alleen de zwarte banders aan de beurt zijn. Er zouden zes mensen aan de beurt komen vandaag. Natuurlijk begon het toernooi mooi om 11 uur, erg stipt dus! We begonnen met tuls en we waren al aardig opgewarmd. Iedereen wist hier een prijs in te halen. Ik zat bij de junioren dames eerste dan en Maxime (van Sportschool Tim Kool die ook bij mij zat) en ik ondervonden al snel dat we opzich nog een aardige poule hadden qua deelnemers. Van het niveau was niet te spreken, dus we wisten allebei ons naar de halve finale te “tullen”. We hoefden hiervoor maar een keer te lopen want het werkt met punten en de beste vier gingen door. Qua tuls ging het erg lekker en ik ben daar eerste geworden. Ondanks dat mijn band afviel in de halve finale. De rest liep ook lekker en dit resulteerde in mooie podiumplekken (Bo Rook 1e, The Chaiyong 3e, Kevin Polman 3e, Jeffrey Meijler 2e en Maxime de Wit 3e).

Vlak hierna begon het sparren. Ik kwam uit in de junioren dames -60 kg. Mijn eerste ronde tegen een Engelse ging eerst wat stroef maar ik won hem wel. De tweede ronde ging lekker en ik ging door naar de halve finale. Maxime zat in dezelfde poule en ook zij wist de eerste twee rondes te winnen en we kwamen elkaar tegen in de halve finale. Deze partij ging gelijk op en resulteerde in een 2-1-1 voor mij. Hierna kreeg ik twee minuten rust en toen moest ik de finale vechten. Tim had een goed plan klaar liggen alleen helaas wist ik dit plan niet vol te houden en verloor ik terecht van een Ierse. Een tweede plaats voor mij en een derde voor Maxime. The Chaiyong had weer is pech met scheidsrechters maar sparde (zoals gewoonlijk) een goede spectaculaire partij. Helaas verloor hij die partij maar een mooie derde plaats voor hem. Jeffrey Meijler en Kevin Polman werden beide derde met sparren. De dag zat er alweer op en we gingen lekker eten bij het restaurant van vrijdag. Na het eten zochten Bo en Ik naar chocomel. Na ongeveer alle koffiewinkeltjes van Cork te zijn afgelopen gingen we maar naar de Mac voor een warme chocomel. Die hadden ze alleen niet. Dan maar door naar de Burger King waar ze beweerden het wel te hebben. Wij dat bestellen en we kregen twee heerlijke koude chocolade IJSJES. Bo durfde haar geld niet terug te vragen dus buiten (na overwegen om het aan een zwerver te geven) hebben we ze weggegooid. In het hotel hebben we dan maar een warme chocomel genomen die erg lekker smaakte. De rest was gaan stappen maar wij waren zo moe dat we gingen slapen.

Zondag waren de gekleurde banders aan de beurt. Helaas moesten Tim, Bo en ik die dag al naar huis. Maar de gekleurde banders hebben het heel goed gedaan! Allemaal prijs! (Sam Jongejan 3e tuls, Daphne van de Wijngaart 1e sparren, Kiki van de Wijngaart 1e sparren en Marissa de Koning 3e sparren) Tim, Bo en ik hoefden geen taxi naar het hotel te nemen want een Ierse vriend van Tim wilden ons wel brengen. Het was een spannend ritje waarin Bo en ik soms ons hart wel even vasthielden. Maar we kwamen heel aan bij het vliegveld. Erg aardig van de Ierse vriend! De vlucht terug verliep ook weer goed al heb ik Tim en Bo soms wat valse informatie gegeven, oeps! Op het vliegveld nog wat gedronken met Tim, Bo, Ronald Rook, Nicole Rook en mijn vader en daarna vertrokken we allemaal met een voldaan gevoel naar huis. Al hoewel Tim vertrok mee naar mijn huis aangezien zijn auto daar nog stond!

Ik heb een heel gezellig en leuk weekend gehad in Ierland!

Shannon Wouters

Top