Home / Nieuws / Verslag EK ITF Taekwon-do Lublin Polen.

Verslag EK ITF Taekwon-do Lublin Polen.

Afgelopen Europese Kampioenschappen ITF Taekwon-do Lublin Polen

Dit jaarlijks terugkerende toernooi verliep redelijk goed voor de 2 afgevaardigden van Koguryo. Met 31 landen vertegenwoordigd en bijna 900 deelnemers. Voor Koguryo kwam Fenne Diefenbach donderdag 18 april in actie. Zij moest uitkomen in de klasse junioren dames sparring +65 kg. De eerste partij tegen Slowakije verliep goed voor Fenne maar de 2e partij moest zij het opnemen tegen de latere winnares uit Polen. Jammer ze probeerde alles maar het kwam er niet uit. Kenya Lingers uit Nederland werd 2e in deze klasse.

Sam Delrock senioren dames -60 kg begon overtuigend sterk in deze zware klasse. Versloeg Schotland, Ukraine, Finland en belandde in de finale tegen Noorwegen een spannende partij met Sam steeds in de overhand zeer sterk tot de laatste seconde en Europees kampioen.

Fenne behaalde verder een knappe bronzen medaille met het team sparren. Ook werden de junioren 2e met het pre-aranged sparren. Verder was Nederland best wel succesvol en eindigde 7e in de medaillestand dat was weer een tijd geleden om in de top 10 te staan.

Verdere resultaten van Nederland: Bo Rook goud in de klasse tul 3e dan senioren dames. Kayden Lingers goud junioren heren sparring +75 kg. Myrthe v d Veer Goud senioren dames sparring +75 kg. Deena Feley brons met tuls junior dames 1e dan. Cheyenne den Decker brons  pre-juniors sparring +56 kg.

Redelijk goed georganiseerd toernooi, de zaal waar de wedstrijden zich afspeelden was te klein. Nederland was ook sterk afgevaardigd in de jurering. Jammer dat er veel verschil was tussen de hoofdscheidsrechters qua contact en onderbreken. Het waren lange dagen door de vele gewichtsklassen in de pre-junioren, junioren en senioren. De sfeer onderling in het team en club coaches was goed, ondanks het wegvallen van de TSC. Deze taak werd tijdelijk opgevuld door vrijwilligers en club coaches. We kunnen terugkijken op een succesvol en leerzaam toernooi voor zowel coaches en deelnemers.

Clubcoach Koguryo Sahyun Chiel Rombout.

Top