Home / Nieuws / Succesvolle Open Zeeuwse Taekwon-do kampioenschappen

Succesvolle Open Zeeuwse Taekwon-do kampioenschappen

Al weer voor de 13e keer vond dit kampioenschap plaats in Middelburg. Voor koguryo verliepen deze kampioenschappen weer uitermate gunstig. Opkomst viel deze keer een beetje tegen met ongeveer 300 deelnemers. Bij de jeugd veel zieken dus weinig succes hier. Maar bij de junioren werd aardig gescoord. Shannon Wouters behaalde in een groot deelnemers veld een knappe 1e prijs bij de junioren 1e dan Tuls.

Bij het sparren -60 kg klasse, wist ze na 2 knappe partijen door te dringen tot de finale, deze verloor ze jammer genoeg. Liza Mauritz behaalde in de klasse junioren A -65 kg een knappe 1e plaats.  The Chayoong de sterkste in de klasse junioren A -56 kg en een 2e plaats met de tuls.

De senioren presteerden ook goed.. Jeremy Dijkstra veroverde een 1e plaats met tul 1e dan en na een opgelopen schouderblessure en een scheidsrechterlijke dwaling toch nog een 3e plaats met sparren in de klasse A -76 kg. Nina Meppelder behaalde een 1e plaats bij de dames A +70 kg. Gaby Locatelli wist ondanks een onterecht verloren halve finale er toch nog een 3e plaats uit te slepen in de klasse A -56 kg.

Het toernooi was redelijk georganiseerd alleen de arbitrage liet te wensen over. Voor sommige een graadmeter hoe ze er voor staan op het aankomende EK in mei Zweden.
Coaches Chiel Rombout en Armin Corputty waren weer tevreden.
Chiel Rombout.

Top