Home / Nieuws / Sabum Chiel Rombout slaagt voor 6de Dan

Sabum Chiel Rombout slaagt voor 6de Dan

sabumchiel001Tijdens de International Instructor Course in Queens, New York, USA is Sabum Chiel Rombout geslaagd voor de 6de Dan Taekwon-Do. 12 ‘ jaar geleden was het dat Sabum Chiel op was gegaan voor zijn 5de Dan bij Generaal Choi Hong Hi in Polen.

Na al deze jaren was het dan eindelijk zover dat hij de knoop had doorgehakt om toch zijn 6de Dan examen te gaan doen voor de Technische Commissie van de I.T.F. bestaande uit Master Hector Marano (8ste Dan en voorzitter van de Technische Commissie uit Argentinie), Matser Pablo Tratjenberg (8ste Dan en vice voorzitter van de I.T.F. uit Argentinie) en Master Wim Bos (8ste Dan en secretaris generaal van de I.T.F. uit Italie).

Er waren in totaal 18 examenkandidaten welke examens deden voor 2de, 4de, 5de, 6de, 7de en 8ste Dan. Men begon het examen voor kandidaten voor 4de Dan en lager. Nadat ook de kandidaten voor 5de Dan waren geweest was het de beurt aan de kandidaten voor 6de Dan, dus mocht Sabum Chiel alles laten zien waarvoor hij de laatste tijd zo hard op heeft getraind.

Als eerste moesten de kandidaten de Tuls presenteren. Men begon met Whon-Hyo waarna So-San en Se-Jong moesten worden uitgevoerd. Hierna waren de Matsogi’s aan de beurt. Er werd door de examencommissie gekozen voor de Ilbo- en Ibo Matsogi’s en het vrij sparren. Hosinsul was het volgende onderdeel wat moest worden gepresenteerd. Hierbij werd er veel gewisseld zodat je elke keer tegenover een nieuwe tegenstander stond welke weer heel anders aanvalt en waardoor je dus ook weer heel anders moet reageren. As laatste praktijk onderdeel was het de beurt voor de breektesten. Alle 6de Dan kandidaten moesten als eerste een Twimyo Bandae Dollyo Chagi door 1 plank waarna direct een Sonkal Dung Taerigi moest worden uitgevoerd door 2 planken moeste worden uitgevoerd. Dit laatste was onze oud Wereldkampioen breektesten met Sonkal natuurlijk geen probleem. De laatste breektest was een Twimyo Sangbal Yopcha Jirugi. Ook deze ging door. Hierna moest Sabum Chiel nog even zijn theorie kennis laten overhoren door Master Marano.

Na het examen van Sabum Chiel moest nog 1 kandidaat voor 7de Dan en 2 kandidaten voor 8ste Dan hun kunsten vertonen waarna voor iedereen de uitslag van de examens werd bekend gemaakt en het diploma werd uitgereikt. Van de 18 personen waren er 16 geslaagd waaronder een kersverse 6de Dan Sabum Chiel.

Eindelijk heeft I.T.F. Nederland weer een 6de Danner in haar gelederen welke hopelijk snel word aangevuld door Sabum Robert Boer welke ook druk in voorbereiding zit voor zijn 6de Dan examen. Sabum Chiel kreeg na het examen van de examencommissie en zijn mede kandidaten zelfs complimenten over zijn examen.

Al met al een goed examen.

Gefeliciteerd,

Martin Schellens Secretaris/penningmeester I.T.F. Nederland

Top