Home / Nieuws / Promat 2007

Promat 2007

Afgelopen weekend hebben de strijders van Koguryo zich weer gemanifesteerd in verschillende disciplines. Eerst moest er zaterdag 9 december aangetreden worden op de nationale trials dit zijn beslissingswedstrijden wie er zich mag plaatsen voor de aankomende Europees kampioenschappen 2008 in Polen.

Bij de junioren hebben zich al geplaatst: Linda den Hollander en Bo Rook. Bij de senioren hadden dames Corine Kool en Nathalie Frankes zich al geplaatst. Bij de heren moest Iwan Clement zich nog plaatsen voor de gewichtsklasse -71 kg dit moest hij doen tegen de huidige wereldkampioen, Utrechtenaar Jamil Chami.

De eerste ronde ging gelijk op, maar de in de tweede ronde begon Iwan beter in de wedstrijd te komen en Jamil liet het er een beetje bij zitten.

Plaatsing voor Iwan. In de zwaargewichtklasse moesten de twee clubgenoten Nizam Karabulut en Tim Kool het opnemen tegen elkaar dit resulteerde in een overwinning voor Tim. Nizam kwam iets te kort. Dit door zijn studie in Nijmegen, hierdoor heeft hij trainingsachterstand.

Ronny Goedkoop had zich al geplaatst in de klasse -80 kg. Vorig jaar maar drie afgevaardigden in de selectie nu zeven leden in de landelijke selectie.   Promat Gala Finales in Achterveld.
Zondag moest er weer aangetreden worden voor de finales van het jaar 2007 van de Promat(dit is een organisatie die het wedstrijd taekwon-do promoot ongeacht stijl of bond)

Bij de jeugd was het Bo Rook, A-klasse -160 cm,die haar naaste concurent Sharona Thenu, uit Middelburg, in een fantastische partij versloeg. Sanne van Buren jeugd B-150 cm was de sterkste in deze klasse een knappe eerste plaats over het gehele jaar.

Bij de junioren was Luciano Locatelli die in de klasse B -70 kg de sterkste was hij domineerde het gehele jaar deze klassse al.

Voor de vechters Therese van Assendelft,Gaby Locatelli en Linda den Hollander zat er deze keer geen overwinning in, maar toch was het een eer om zich hier bij de beste van Nederland te mogen manifesteren.   In de A-klasse dames -63 kg werd Corine Kool 2e, in een gelijk opgaande partij werd het voordeel gegeven voor Idili Graziella uit Alphen a/d Rijn.

Iwan Clement was weer de sterkste in zijn klasse werd dus gemakkelijk 1e. Ronny Goedkoop finalist in de -80kg klasse bleek voor de zoveelste keer te sterk voor Raymond Philip uit Alphen a/d Rijn. Met hard en technisch taekwon-do sloopte Ronny zijn tegenstander en kwam op de hoogste plaats op het podium.

Tim Kool klasse +80 kg klasse, won overtuigend zijn finale tegen Dennis Blom uit Den Haag. Toen de finale om de zogenaamde grandchampion titel, hier moest aantreden tegen Menno Nooteboom uit Delft. Deze partij was een fantastisch spektakel en moest maar liefst 2 keer verlengd worden, in the sudden death bleek Iwan zijn hoofd koel te houden en scoorde de beslissende punt .

Een leuk georganiseerde wedstrijd met top Taekwondo op de mat, Coaches Chiel Rombout en Armin Corputty waren heel blij met de behaalde resultaten. Luciana Luca functioneerde deze maal als hoekscheidsrechter en deed dit perfect.

Top