Home / Nieuws / NK ITF Helmond

NK ITF Helmond

 

Nederlands Kampioenschap ITF Taekwon-do 2017

Afgelopen wekend werd in Helmond het NK ITF Taekwondo gehouden. Voor Koguryo werd deze dag een groot succes. Met 15 deelnemers werden 7 gouden en 10 zilveren medailles gewonnen.

Merel de Rijke behaalde deze dag de overall Champion titel met maar liefst 3 gouden plakken; 1e met sparren jeugd A Klasse -170 cm,1e met Tul en 1e met hoogspringen. Fenne Diefenbach werd knap 2e in dezelfde klasse en heeft in korte tijd veel progressie geboekt.

                      


Liza Mauritz en Daphne van der Ham kwamen uit in de A klasse dames -68 kg. Zij versloegen in de voorrondes alle concurrentie en streden samen om de titel. Liza met veel meer ervaring won de titel in deze klasse.

Yra Labrie en Sam Delrock kwamen uit in de klasse junioren sparren dames -60 kg, zelfde verhaal, waren voor iedereen te sterk en vochten samen de finale. Deze werd in het voordeel beslist voor Yra. Zij werden ook allebei 2e in hun klasse met Tul Yra bij de 1e dan en Sam bij de klasse 2e dan.

                          

Quinten van Ooijen behaalde met spectaculair taekwon-do knap de titel in de klasse junioren heren A -68 kg. 

                    

 Tim Springvloet behaalde in klasse senioren A +85 kg een zilveren medaille. Girvianno Archibald bemachtigde een zilveren plak bij het onderdeel hoogspringen jeugd jongens -140 cm. Mellua Tupamahu wist een knappe 2e plaats met sparren te bemachtigen in de grote klasse jeugd meisjes b -140 cm. Tevens wist zij een gouden medaille te veroveren met hoogspringen in haar divisie.

Beverly Limpiada behaalde in de C klasse junioren -50 kg sparren nog een 2e plaats en ook met tul een 2e plaats.

Voor de Coaches Chiel Rombout, Armin Corputty en Victor Baljeu was het een vermoeiende maar succesvolle dag. Scheidsrechters Paul Diefenbach en Luciano Locatelli behaalde deze dag hun D licentie en International Shannon Wouters had deze dag een belangrijke functie als matscheidsrechter. Een redelijk goed georganiseerd toernooi in een grote hal met ruimte genoeg voor de spelers en medewerkers. Leuke sfeer op de tribunes.

Sahyun Chiel Rombout

Top