Home / Nieuws / Nederlands Kampioenschap ITF Taekwon-do

Nederlands Kampioenschap ITF Taekwon-do

Capelle aan den IJssel was deze keer host van het NK ITF Taekwon-do. Met een record aantal van 280 deelnemers, is ITF Nederland de toonaangevende organisatie van Nederland geworden. Voor sportcenter Koguryo weer een groot succes met 9 goud, 7 zilver en 5 brons. Uitschieters deze dag waren The Chayong Booyarit junior A-klasse -58 kg die zowel in sparring als tul 2 keer goud won. Shannon Wouters junior A-klasse -60 kg goud sparren en brons tul. Gabriella Locatelli A-klasse senior dames -58 kg goud sparren en zilver tul. Liza Mauritz  A-klasse dames +60 kg goud sparren. Jeremy Dijkstra A-klasse senior heren -71 kg goud tul en zilver sparren. Nina Meppelder A-klasse dames +70 kg versloeg in de finale Kimberly Marso van Sportschool Difesa. Tim Kool A-klasse heren -80 kg overweldigend goud.

In de zwaargewicht behaalde Niels Bijleveld een knappe zilveren plak, De finale tegen international Mitchel Arens werd hem net te veel. Bij de jeugd, kleinste klasse qua lengte, beginners -130cm, was het Jashinto Wielders, die debuteerde en een voortreffelijke prestatie neerzette, hij behaalde een zilveren medaille in deze leuke klasse.

Marcha Dekker een zilveren plak in de klasse -150 cm en Serina Medema brons . mick Wognum behaalde bij de junioren A-klasse -52kg zeer gemakkelijk goud. Rico de Jong sleepte er nog net een bronzen plak uit in de klasse jeugd A -160 cm. Jip van Doorn behaalde brons bij het hoogspringen. Was een lange dag in een rampzalige kleine sporthal, waar de organiserende vereniging Oh Do Kwan uit Capelle aan den IJssel hun uiterste best deed om er nog wat van te maken. Coaches van Koguryo weer tevreden over de behaalde resultaten en scheidsrechters bedankt zonder arbitrage zijn deze dagen ondenkbaar.

Voor de organisatie van ITF Nederland, ga eens bij de karate bond kijken, hebben ze een heel eenvoudig tijdschema. Ook leuk voor ouders en betrokkenen om hun toppers te zien. Ook waren er al spelers vertrokken, 8 uur ochtends wegen en dan wachten tot het eind van de middag is niet leuk, 2 of 3 weeg en registreer momenten moet toch te doen zijn.

Chiel Rombout  coach trainer Koguryo

Top