Home / Nieuws / Koguryo weer succesvol op de Holland-Cup

Koguryo weer succesvol op de Holland-Cup

Afgelopen weekend was weer succesvol verlopen voor de deelnemers van Koguryo. Voor de 10e keer werd deze internationale wedstrijd al weer georganiseerd. Met 421 deelnemers uit 17 landen van 57 scholen verdeeld over 95 verschillende klassen, viel de opkomst een beetje tegen.

Bij het onderdeel tuls werd Lisanne Behonek knap 1e in de klasse senioren zwart 3e dan. Versloeg in de finale international Maartje Gubbels. Mellua Tupamahu behaalde in een groot deelnemersveld een 2e plaats in de klasse jeugd rode banders. Yra Labrie maakte haar debuut bij de tuls junioren 2e dan klasse en behaalde een 3e plaats. De sparring verliep ook succesvol. Fenne Diefenbach werd 2e, kwam uit in de klasse jeugd A-klasse -170cm verloor haar finale jammer genoeg. Merel de Rijke, junioren A-50 kg verloor haar halve finale tegen een Engelse. Gelukkig wist ze de strijd voor de 3e en 4e plaats te winnen. De senioren dames presteerden weer prima.  Sam Delrock en Lisanne Behonek overheersten in de klasse dames A -56 kg. Vochten samen in de finale, met Sam uiteindelijk als winnares.

In de klasse dames A-klasse -62 kg was Liza Mauritz in vorm versloeg een Engelse in de halve finale en won de finale van Maartje Gubbels ook uit de Nederlandse selectie. Shannon Wouters domineerde de klasse senioren A -68 kg. Ze versloeg een Belgische in de halve finale en won later de finale gemakkelijk. Junior Martina Sliva van Oh Do Kwan uit Capelle a/d IJssel die sinds vorig jaar ook bij koguryo traint won 3 medailles deze dag. Bij de tul 1e dan werd ze 2e,Breektesten 3e en bij het sparren -55 kg 2e. Junior Chris van de Veerdonck van Sportschool Idili uit delft en ook bij Koguryo in training, behaalde een knappe 1e plaats bij de junioren heren A -68 kg sparring.

De organisatie was perfect proficiat alle vrijwilligers van sportschool Tim Kool en de scheidsrechters functioneerden allen naar behoren. Coaches Sahyun Chiel Rombout , Dirk Netten en Paul Diefenbach konden terugkijken op een gezellige en succesvolle Taekwon-do wedstrijddag. Dank aan scheidsrechters Zofia Hikspoors en Rico de Jong