Home / Nieuws / ITF-TIN Taekwon-do Toernooi

ITF-TIN Taekwon-do Toernooi

Verslag van het afgelopen ITF Taekwon-do toernooi in Nijmegen.
Voor het eerst werd er afgelopen zondag 30 november samengewerkt tussen 2 Bonden die de ITF style van het Taekwon-do beoefenen.
Leuk toernooi ook de opzet om gewoon lekker in een bond te gaan zitten, alleen weinig deelnemers.
De hal was ideaal lekker groot en voldoende velden met ongeveer 150 deelnemers die alleen moesten sparren zouden we lekker vroeg klaar zijn.

De jeugd B-klasse -150 cm was een spannende klasse met als favoriet Mick Wognum.
Hij werd in de 2e ronde uitgeschakeld tegen de latere winnaar Luc van Rooij uit Berghen.
Lorenzo Batenburg won de een na de andere partij en moest net het onderspit delven tegen Luc. Goed resultaat voor Lorenzo.
Roelof Rook debuteerde weer naar lange afwezigheid in de klasse B-160 cm, de voorpartijen gingen lekker alleen in de finale werd het spannend na 2 verlengingen verloor hij even zijn concentratie de andere profiteerde daarvan, toch nog een knappe 2e plaats.
De dames jeugd, deden het nog iets beter, Gabriela Loccatelie behaalde een knappe 1e plaats in de klasse B-160 cm met hoogstaande technieken wist zij gemakkelijk de finale naar zich toe te trekken.

Bo Rook in de A-160 cm was weer voor iedereen te sterk in de halve finale versloeg ze weer Sharona Thenu uit Middelburg. In de finale maakte Killian Verwiel van Sportcentre Peds kennis met de goed draaiende Bo die zonder veel moeite een einde aan de aspiraties van Killian maakte.

In de A-klasse senioren hielden de toppers van Koguryo rust, blessures en andere omstandigheden waren hier de oorzaak van.
Elwin Sinay in de klasse A-65kg verloor op raadselachtige wijze zijn partij tegen Bryan Westelake van Chong do kwan uit Son en Breughel die later 1e werd.
Deze partij had minimaal een verlenging moeten zijn. Na een harde enerverende strijd won Linda den Hollander haar finale -70kg, deze keer, van Eliza van de Wetering. Aan deze wedstrijden werd ook een wisselbokaal verbonden deze werd gewonnen door Taekyon Berghem die het puntenklassement won Koguryo eindigde hier op een 5e plaats niet slecht met zo weinig deelnemers.

In het medaille klassement eindigde we op een knappe 3e plaats achter Taekyon Berghem en Chung Mu uit Amsterdam.
Mona locatelli vervulde een belangrijke rol in het scheidsrechter korps.
Coaches Chiel Rombout en Armin Corputty hadden een rustige coachdag deze keer.