Home / Nieuws / En nieuwe wedstrijd in het ITF Taekwon-do 2007

En nieuwe wedstrijd in het ITF Taekwon-do 2007

Dit jaar werd door TKD Vereniging In Nae Do Kwan in samenwerking met de Promat een perfect georganiseerde wedstrijd neergezet. Met goede scheidsrechters en een hoog niveau deelnemersveld, werd door Sportcenter Koguryo een uitstekend resultaat neergezet. In de A-klasse werden zowel bij de heren en dames alle categorieen gewonnen behalve de klasse -63kg hier hadden we geen deelnemers. In de ochtend werd er gestreden om de stijlfiguren hierin hadden we maar 2 deelnemers Bo Rook en Sanne van Buuren. Bo in de meisjes A-klasse werd eerste en Sanne tweede in de meisjes B-klasse.

In het sparren scoorde Sanne  in een zwaar bezette poule ook nog eens een derde plaats. Bo Rook had het moeilijk, voor het eerst in de A-klasse -160 cm, werd uiteindelijk vierde. Gabriela Locatelli was oppermachtig in de B-klasse meisjes -160cm, met perfecte hoge trappen won ze de een na de andere partij, om de titel voor zich op te eisen. Haar broer Luciano had het moeilijker maar bereikte uiteindelijk toch nog op de 1e plaats. In een klein deelnemersveld bereikte Therese van Assendelft, Sen.B -63 kg, na een gelijk opgaande finale een knappe eerste plaats.

De A-klassers presteerden super. Junior Linda den Hollander deed iedereen versteld staan door met spectaculaire partijen door te dringen tot de finale. Hier verloor ze nipt van haar veel langere tegenstandster een goede prestatie. Corine Kool  eiste de titel in de klasse dames -63 kg. Nathalie Frankis, voor het eerst uitkomend voor Koguryo, walste naar de titel in de klasse +63 kg.

De heren dan met in de klasse -71kg  Iwan Clement, ook deze dag weer niet te verslaan. Deed in de finale het luidruchtige publiek van de tegenstander verstommen in een lege stilte, die stilte veranderde in een respectvol geroezemoes,zulke mooie treffers had zijn tegenstander nog nooit geincasseerd. Ronny Goedkoop,-80 kg in het begin van het seizoen al in topvorm en groeiende, het was een lust voor het oog om deze jongen bezig te zien de een na de andere tegenstander moest wijken voor de harde technische acties van Ron.

De finale was een demonstratie van hoogwaardig taekwon-do met als afloop de titel voor Ronny. +80 De zwaargewichten werd een onderonsje van Koguryo Nizam Karabulut ,twee jaar afwezig wegens studie, debuteerde weer eens en drong door tot de finale waar hij clubgenoot Tim Kool ontmoette dit gelijk opgaande gevecht werd uiteindelijk door Tim gewonnen.

Een leuke dag voor coaches Chiel Rombout, Armin Corputty en Jeremy Nahumury, die op het einde van de dag apentrots waren op de behaalde resultaten. Scheidsrechters Dennis Swaab en Luciana Luca functioneerden prima in de opzet van de wedstrijd die organisatorisch heel goed in elkaar zat.
Al met al een leuke sportieve dag.

Verslag: Chiel Rombout

Top