Home / Nieuws / 4e World-Cup ITF Taekwon-do 4 t/m 7 October Brighton

4e World-Cup ITF Taekwon-do 4 t/m 7 October Brighton

swzVoor de 4e keer in de ITF Taekwon-do geschiedenis werd deze bijzondere gebeurtenis georganiseerd in Brighton Engeland. Om de 2 jaar is er een wereldkampioenschap voor landen, het tussenliggende jaar word de World-Cup georganiseerd. Een kampioenschap waar iedereen die aangesloten is bij de ITF mag meedoen zowel nationale teams als clubteams. In 2010 was deze gepland in Las Vegas maar werd afgelast met het overlijden van de toenmalige president van de ITF grandmaster Tran.

Ongeveer 1700 deelnemers uit 50 verschillende landen waren aanwezig, de grootste tot nu toe. Voor Sportcenter Koguryo een uitdaging, met 12 afgevaardigden onder leiding van coach Chiel Rombout werd vertrokken naar Engeland. In het Brighton Center werd 4 dagen lang gestreden in verschillende klassen en disciplines. Koguryo behaalde goede resultaten. Bo Rook behaalde een knappe 3e plaats in het onderdeel tuls senioren 1e dan. In een veld van ongeveer 80 deelnemers. Ook behaalde zij een 3e plaats in het onderdeel tradional-sparring samen met Patrick den Hoed van de club Oh Do Kwan Capelle aan de IJssel. Shannon Wouters kwam uit in sparring junioren -60 kg. Zij leverde een topprestatie door zich in een zwaar veld naar de finale wist te vechten. Uiteindelijk verloor ze de finale tegen de huidige Europees kampioene uit Ierland. Een prestatie met een toekomst.

Ook in de tuls deed ze het goed verloor in de 3e ronde tegen Argentinie. Jammer genoeg werd Jeremy Dijkstra uitgeschakeld in de 2e ronde tuls senioren 1ste dan. Nina Meppelder klasse dames +70 kg lootte slecht en werd uitgeschakeld in de 2de ronde, door de latere winnares uit Polen. Gabriela Locatelli -58 kg vocht zich dapper naar de kwartfinale waar zij net iets te kort kwam. Haar vader Rene Locatelli die uitkwam in de veteranen klasse -78 kg verloor zijn eerste partij ook tegen de latere finalist. Tim Kool kwam uit in de klasse sparring -80 kg, een grote poule met meer dan 80 deelnemers, na zware tegenstanders bereikte hij de halve finale, hierin trof hij een harde vechter uit Moldavie, deze partij was zeer spannend en uiteindelijk in het voordeel beslist door Tim.

De finale tegen een Jamaicaan, werd jammer genoeg nipt verloren. Een uitstekende prestatie. Iwan Clement, -71 kg klasse, had ongeveer 120 tegenstanders de een na de andere topper werd indrukwekkend verslagen, uiteindelijk werd op een vreemde beslissing verloren in de kwartfinale, tegen de latere finalist uit Ierland. Zondag was de dag van de teamsparring. 32 Teams hadden zich ingeschreven waaronder nationale en clubteams. Koguryo kwam met een slechte loting gelijk tegen de top van de wereld. Nizam Karabulut, Grady Rombout, Jeremy Dijkstra, Iwan Clement en Tim Kool vertegenwoordigden Sportcenter Koguryo. Nizam functioneerde tijdens het toernooi ook als hulpcoach. Jamaica was de 1e tegenstander, een top team met diversen worldcup winnaars in hun gelederen.

Na 4 partijen stonden we op verliezen toen Grady een top partij neerzette, mocht Iwan de beslissende partij draaien tegen de verse worldcup winnaar -80 kg een toppartij met een overwinning voor Koguryo. Toen volgde meervoudig Europeeskampioen Polen, eigenlijk een simpele overwinning voor ons binnen 4 partijen. Kwartfinale tegen Duitsland begon goed maar bij zowel Tim als Jeremy, werd hun overwinning ontnomen, door scheidsrechtelijke dwalingen. Met een partij verschil werd uiteindelijk verloren. Duitsland ging onderuit in de finale tegen Noorwegen. Een goed resultaat voor het clubteam uit Krimpen aan de Lek die zich nu kan meten met de  topteams van de wereld.Het toernooi verder was goed georganiseerd toffe accommodatie en omgeving, tegen over de Pier van Brighton. Hotels op loopafstand. Andere Nederlandse clubs behaalden ook goede resultaten. Volgende World-Cup in Jamaica 2014.

Trainer Coach Koguryo Chiel Rombout

Top