Home / Nieuws / Nederlands Kampioenschap ITF Taekwon-do 2019.

Nederlands Kampioenschap ITF Taekwon-do 2019.

Nederlands Kampioenschap ITF Taekwon-do 2019.

Afgelopen weekend werd het NK Taekwon-do georganiseerd in de nieuwe sporthal De Buitenhof in Delft. Deze hal was klein maar gezellig. De organiserende club Tkd academy Idili had alles goed georganiseerd met heel veel vrijwilligers. 23 Clubs met in totaal 621 inschrijvingen streden in diverse onderdelen: Tul, sparren, hoogspringen en powerbreaken, om de landstitels. Koguryo had 13 deelnemers waarvan 3 die ook bij een andere school ingeschreven staan. Totaal aan medailles kwam op 17 namelijk 11 goud 4 zilver en 3 brons.

                     

Bij de jeugd behaalde Isa Groeneveld een knappe 1e plaats bij het onderdeel Tul 1e dan. Een knappe prestatie omdat ze pas 2 maanden zwarte band is. Fenne Diefenbach, sparren +170 cm A-klasse, behaalde goud door in de finale de lokale favoriet te verslaan. Amy den Boer behaalde nipt brons in de klasse sparren A klasse 140 tot 150 cm.

fdb47028-f267-4110-93df-2132ab657303

Mellua Tupamahu ook pas 2 maanden 1e dan werd bij de tuls de 1e partij uitgeschakeld door de latere finalist. Maar met sparren bereikte zij na een paar leuke partijen toch nog een 3e plaats. Met hoogspringen behaalde zij brons hier had meer in gezeten.

De junioren lage banden deden het goed bij het sparren. Zeus Limpiada behaalde goud -56 kg. Met hoogstaand taekwon-do wist hij de finale gemakkelijk te winnen. Jack de Vall en Jorick van Veelen schakelde iedereen uit in de voorrondes en kwamen samen in de finale in de lage banden klasse -62 kg.  Jorick won deze finale zodat Jack genoegen moest nemen met zilver. Martina Sliva behaalde, in de A-klasse junioren -50 kg goud zowel met sparren als met tul. Met powerbreak behaalde zij zilver een perfecte prestatie.

De senioren behaalden een geweldig resultaat. Lisanne Behonek behaalde goud met tul door in de finale te winnen van international Bo Rook.

                                 

   

Ook behaalde zij zilver met sparren in de A klasse -62 kg.Het goud in deze klasse ging naar Sam Delrock die de laatste tijd al heel lekker draait met sparren. Liza Maurits overheerste de klasse -75kg evenals Nina Meppelder die +75 kg won. Zo werd de gehele dames A-klasse beheerst door Koguryo.

Chris van de Veerdock behaalde bij de senioren zilver met tul en gemakkelijk goud met sparren in de klasse a -70 kg.

Yra Labrie kon wegens blessure niet meedoen en richtte zich op de arbitrage evenals Zofia Hikspoors, Daphne van der Ham en Shannon Wouters.

Coaches Chiel Rombout en Paul Diefenbach hadden een voortreffelijke dag wel vermoeiend maar met groots resultaat..

Top