Home / Nieuws / WK ITF Taekwon-do Benidorm

WK ITF Taekwon-do Benidorm

foto2Afgelopen 23 t/m 27 oktober werden in Benidorm Spanje de wereldkampioenschappen ITF Taekwon-do gehouden. Er waren 1100 deelnemers uit 60 verschillende landen aanwezig, het grootste kampioenschap ooit. Nederland was vertegenwoordigd met 19 deelnemers, 2 bondscoaches en een aantal clubcoaches. Voor Koguryo hadden zich geplaats Shannon Wouters, Te Chayong Boonyarit en Tim Kool. Voor clubcoach Chiel Rombout vielen de resultaten tegen maar er werd toch weer een hoop geleerd. Shannon, junioren sparring -60 kg, won haar eerste sparring partij tegen Polen en strandde tegen  Ierland in de tweede jammer. Met de tuls ging het beter vlak voor de finales verloor ze nipt van de latere wereldkampioene uit Ierland.

Te junioren 2e dan -56 kg, zette een prima eerste partij neer tegen Paraguay en strandde daarna ook tegen een latere finalist ook weer uit Ierland. Ook met de tuls had hij geen geluk na een aantal goede partijen moest hij zijn meerdere bekennen in een latere finalist uit de USA. Tim, senioren sparring -80 kg werd de eerste ronde vrijgeloot en verloor daarna op raadselachtige wijze van Finland. Mitchell Arens uit Nijmegen behaalde een 1e plaats in de klasse +85 kg senioren sparring een uitstekende prestatie. Een zilveren medaille behaalde Akram el Missaoui ook uit Nijmegen in de klasse junioren -68 kg. En brons behaalde Maxim de Wit uit Delft in de klasse van Shannon junioren -60 kg. Op de laatste dag toch een groot succes voor Nederland het senioren sparring heren team behaalde een knappe 3e plaats met in de hoofdrol Tim Kool die geen enkele partij verloor.

Er werd gewonnen van Kazakstan, Finland en Canada en in de halve finale was de latere winnaar Ierland een maatje te groot. De organisatie was redelijk ondanks uitvallende scoreborden hierdoor liep het wedstrijdschema grote vertraging en veranderingen op. Dit werd gelukkig goed opgevangen door de ervaren Nederlandse coaches. De jurering was niet optimaal dit mede door de vele landen die mee deden. Op de laatste EK waren de scheidsrechters duidelijk beter. Europa is op de goede weg. De scheidsrechters, James Tjin A Ton, Rory de Vries en Emiel Kloor uit Nederland vervulden weer een belangrijke rol. De sfeer in het Nederlandse team was uitstekend dit te danken aan de bondscoaches Stephen Tapilatu en Martin Schellens en de ervaren clubcoaches Chiel Rombout, Wijnand Tapilatu, Robert Boer en Harry van Schaik. Nederland werd uiteindelijk in het medaille klassement 17e volgende WK bij de top 10.

Chiel Rombout

Top