Home / Nieuws / WK ITF Taekwon-do 24 mei t/m 1 juni in Jesolo Italie

WK ITF Taekwon-do 24 mei t/m 1 juni in Jesolo Italie

Na een ideale voorbereiding, maandag tot en met vrijdag bij sportcenter Koguryo en in de weekends in Zeeland is Nina Meppelder uit Kattendijke, studerende in Rotterdam in het Italiaanse Jesolo wereldkampioen taekwondo geworden.

De 22-jarige taekwondoka versloeg in de finale bij de discipline sparren in de categorie senioren zwaargewicht de Poolse Wioleta Miskiewicz. In de eerste ronde versloeg Meppelder een andere Poolse, Dorota Mazur. “Van de Polen is bekend dat voor hen verliezen geen optie is. Die worden gedrild. Een partij tegen een Pool is nooit makkelijk.”

Na die openingswinst trof ze de Noorse wereldkampioene Lise Gronnesby, van wie ze in de finale van het EK in Zweden nog verloor. “Terwijl ik toen nog ruim voor heb gestaan. Daar heb ik wel even wakker van gelegen.” Nu nam ze revanche.

In de halve finale ontdeed ze zich in Jesolo van de Argentijnse Erika Rapetti, waarna ze zich tegen de Poolse Miskiewicz. naar een gouden medaille sparde.
Meppelder, lid van Taekwondo Middelburg en Sportcenter Koguryo, won vorig jaar in Hongarije de titel in de Europacup o.l.v coach Chiel Rombout. In 2011 kroonde ze zich al eens tot Europees kampioen bij de junioren.

The Chaiyong Boonyarit debuteerde in de klasse senioren heren -63 kg.
Ook The had een ideale voorbereiding en was elke dag te vinden in Koguryo.
Een zware poule met 64 deelnemers, na de gehele wedstrijd te hebben voorgestaan verloor hij de eerste partij, tegen de Argentijn Matias Bustamante. De Argentijn werd later in de kwartfinale jammer genoeg gediskwalificeerd, hij was zeker in medaille kandidaat. Voor The een grote ervaring rijker, het valt niet mee van junior naar senior.

Groot succes voor Sportcenter Koguryo en trainer Chiel Rombout die door de jaren heen al diverse kampioenen heeft afgeleverd.

Verder waren de successen van de Nederlandse selectie mager, Bo Rook ( sportschool Tim Kool) behaalde een bronzen medaille bij de senioren dames 1e dan Tuls.

Luc Buikema (Sportcenter Tapilatu Groningen) behaalde brons op het onderdeel powerbreaking en Asmara Pattipeiluhu ( Booz ITF Taekwond-Do Groningen) brons sparren senioren dames -50 kg.

Top