Home / Nieuws / WK ITF Taekwon-do 2009 Argentinie

WK ITF Taekwon-do 2009 Argentinie

26 t/m 29 november werd in Mar del Plata Argentinie de Wereldkampioenschappen ITF Taekwon-do gehouden.

Voor Koguryo hadden 4 deelnemers zich gekwalificeerd om deel te nemen aan dit evenement dat zich om de 2 jaar afspeelt. Nathalie Frankis -71 kg, Corine Kool -63 kg, Tim Kool -80 kg en Iwan Clement -71 kg onder leiding van coach Chiel Rombout.

Maandag 23 november werd er vertrokken naar Argentinie, een verschrikkelijk lange reis.

Dinsdag kwamen we aan en voegden we ons bij de rest van de Nederlandse delegatie, gelukkig konden we nog een paar dagen acclimatiseren van de lange reis en tijdverschil.

Vrijdag kwam Nathalie aan de beurt na lang wachten en verschillende warming-ups werd er besloten om zaterdag verder te gaan met het programma, balen.

Zaterdag, Nathalie dan eindelijk, eerste partij tegen de huidige Europees kampioene uit Rusland werd een gelijk opgaande strijd die uiteindelijk aan de Russische werd gegeven jammer er zat zoveel meer in.
Tim -8o kg zijn eerste partij werd duidelijk gewonnen tegen een Chileen, maar zijn tweede partij tegen Noorwegen werd in een rare beslissing verloren gegeven. Jammer want Tim was duidelijk beter in deze partij. Corine moest haar eerste partij ook tegen Chili dit kwam uit op een verlenging uit en uiteindelijk verloor zij ook.

Iwan was in bloedvorm eerste partij tegen Paraguay was een opwarmertje, tweede tegen Chili een demonstratie van hoogwaardig taekwon-do van Iwan. Derde partij tegen Canada mooie partij die in de tweede ronde werd beslist in het voordeel van Iwan..

Halve finale tegen Duitsland een belachelijk vechtende Duitser, die het gevecht het meest ontweek, Iwan veel sterker en hard vechtend liep op 2 minpunten en verloor deze partij onterecht, en moest genoegen nemen met een bronzen plak. Jammer hij verkeerde in de vorm van zijn leven, maar desondanks toch nog een goed resultaat. Bryan van de Westerlaken uit Schijndel behaalde voor Nederland ook nog een bronzen medaille. De goed vechtende Brabander sneuvelde in de halve finale tegen de latere kampioen uit Ierland.

De rest van de Nederlandse delegatie sneuvelde allemaal in de eerste ronde.
Een toernooi om niet meer te vergeten, met Taekwon-do op het hoogste niveau. Het stadion indrukwekkend, alleen organisatorisch een flop met lange wachttijden. Voor coaches Robert Boer, Nanne Boonstra en Chiel Rombout een teleurstellend toernooi met als lichtpuntje de enorme goede sfeer onder elkaar

De scheidsrechters uit Europa gelukkig top maar uit de rest van de wereld beroerd.
Uit Nederland twee topscheidsrechters die het toernooi echt nodig had. James Tjin A Ton en Harry van Schaik die de hele WK belangrijke wedstrijden gelukkig tot een goed einde brachten.

Voor de Nederlandse delegatie en trainigsselectie commissie een goede les voor de toekomst, veel werk voor de aankomende 2 jaar. Grote aankomende evenementen, de EK in Zweden 2010 en de WK 2011 in Nieuw-Zeeland.

Coach Chiel Rombout

Top