Home / Nieuws / Wereldkampioenschappen ITF Taekwon-do in Inzell Duitsland.

Wereldkampioenschappen ITF Taekwon-do in Inzell Duitsland.

Voor de 21 ste keer werden deze kampioenschappen georganiseerd en wel in de Max Aicher Arena, (beroemde ijshal van Duitsland). Een schitterende accomodatie met veel ruimte voor zowel de deelnemers als toeschouwers. Nederland was deze keer groots afgevaardigd met 34 junioren en senioren. Koguryo had 9 deelnemers in deze selectie. Drukke dagen voor clubcoach Sahyun Chiel Rombout.

Op de eerste dag werden de technische onderdelen afgewerkt hier behaalde Nederland maar 1 medaille nl.Tessa Schoots van Wharang Do uit Zwolle zij won brons in de tul 1e dan klasse. Lisanne Behonek verloor jammer genoeg de 1e ronde van een Roemeense in de klasse tul dames 3e dan. Bo Rook 2e dan tul wist knap door te dringen tot de kwartfinales hier werd zij uitgeschakeld door de latere winnares uit Noorwegen.

De tweede dag werd een grote teleurstelling voor Koguryo. Merel de Rijke klasse -50 kg junioren bleek 200 gram te zwaar en mocht niet deelnemen aan het sparren.

Yra Labrie junioren dames -55 kg werd in de eerste ronde tegen een meisje uit Wales gediskwalificeerd ze stond 4-0 voor maar kreeg 3 minpunten onterecht jammer.

Pom Labrie junioren -65 kg werd jammer genoeg net uitgeschakeld in de kwartfinales toch nog een knappe prestatie na een jaar lang revalideren van allerlei blessures.

De derde dag presteerde debutant Dirk Netten senioren heren -63 kg boven zijn kunnen, versloeg achtereenvolgend Argentinië,Uzbekistan en Engeland. De kwartfinale tegen Bellarus zag er in het begin goed uit voor Dirk maar in de laatste secondes van de partij wist zijn tegenstander net te winnen van Dirk. Desondanks zijn verlies heeft hij prima gepresteerd. Sam Delrock senioren dames -56 kg kwam uit tegen Ierland, gelijk een moeilijke partij die nipt verloren werd. Weer een medaille kandidaat minder. Debutante Lisanne Behonek kwam uit in dezelfde klasse als Sam. Haar eerste partij tegen Canada verliep stroef in de eerste ronde, maar in de tweede ronde wist ze haar achterstand knap in te halen maar in de laatste secondes was het toch de Canadese die won. Shannon Wouters klasse senioren dames -68 kg kwam de eerste partij tegen Duitsland en won op een slimme manier. 2e Ronde tegen Ierland ging fout door scheidsrechterlijke dwalingen. Ze liep onterecht tegen een achterstand aan die in de laatste secondes niet meer in te halen was. Weer een medaille kandidaat gesneuveld.

In de klasse dames senioren -62 kg vocht Liza Mauritz zich knap naar de halve finales, door respectievelijk te winnen van Australië, Ierland en Polen. Liza de laatste tijd helemaal gefocust op de WK en had een prima voorbereiding gehad won al deze partijen overtuigend.

De halve finales en finales vonden de vierde dag plaats. Nina Meppelder klasse dames 75+ lootte de eerste ronde vrij 2e ronde een pittige partij tegen Argentinië werd op het laatst beslist in het voordeel van Nina. Zij nu ook naar dag vier. Verder van Nederland plaatsten zich voor de halve finales Vincent Ha heren senioren -57 kg van Difesa Eindhoven, Cody Oranje senioren heren -63 kg en Lisa van der Wijngaart junioren dames -60 kg beiden van Sportschool Tim Kool.

De vierde en laatste dag. Halve finales, team ontmoetingen. Liza Mauritz begon haar halve finale tegen Duits international Andrea Sinner na de gehele partij te hebben voorgestaan liep het in de laatste halve minuut fout. Ze liep tegen wat waarschuwingen en een minpunt op en kon de daardoor gelopen achterstand niet meer inhalen.Goede prestatie van Liza toch nog brons. Nina behaalde, na een spectaculaire partij tegen een Amerikaanse met technisch hoogstaand taekwon-do, de finale. Van Australië werd gemakkelijk gewonnen en voor de derde keer achter elkaar werd ze wereldkampioen. Een uitmuntende prestatie. Verder behaalde Lisa van de Wijgaart een dik verdiende toch verrassende gouden medaille. Cody Oranje verloor zijn halve finale tegen de latere kampioen Julio Carlos die dit toernooi weer onverslaanbaar was en de kwartfinalist van Dirk, uit Bellarus, gemakkelijk versloeg. Vincent moest genoegen nemen met brons toch een nette prestatie.

De teams van Nederland stelden teleur het junioren heren team werd verslagen door Chili. Het favoriete senioren dames team werd in de tweede ronde jammer genoeg uitgeschakeld door Argentinië. Polen werd hierin verrassend wereldkampioen.Verder presteerden de junioren dames het goed. Engeland werd dik verslagen,toen kwam het favoriete team van Rusland. Na enerverende en gelijk opgaande partijen, werd in de laatste partij de beslissing gemaakt met de goed scorende Merel de Rijke.

In de halve finale tegen Slovenië moesten ze zich gewonnen geven jammer. Toch nog een bronzen medaille voor: Pom Labrie, Yra Labrie, Merel de Rijke,Sylvana Lobregt, Lisa van der Wijngaart en Sam Jongejan.

Bondscoaches, Tim Kool en Stephen Tapilatu team manager Vincent Vrijssen en alle clubcoaches functioneerden prima dit kampioenschap. De meegereisde scheidsrechters James Tjin A Ton, die tijdens de opening gepromoveerd werd tot Grand Master, en Rory de Vries hadden een belangrijke functie in de arbitrage. De accommodatie was perfect, ook de Duitse organisatie was goed. Sfeer onder het Nederlandse team kon niet beter alleen ik had zeker meer resultaat verwacht. De Arbitrage was deze keer heel slecht, en zou in de toekomst zeker moeten veranderen. Verder had Coos van den Heuvel de wedstrijd organisator(uit Nederland) alles helemaal onder controle en alles liep op rolletjes vooral het tijdschema.