Home / Nieuws / Viking-Cup Skovde Zweden 2008

Viking-Cup Skovde Zweden 2008

Afgelopen weekend werd in Skovde Zweden het prestigieuze Taekwon-do toernooi ‘ De Viking- Cup gehouden. Het zwaarste toernooi van Europa met deze keer over de 600 deelnemers uit 15 landen.

Voor Koguryo een leuke test voor het aankomende EK in mei. Met maar 4 deelnemers jammer genoeg werd er naar Zweden afgereisd. Coach Chiel Rombout met Mano Don, Zenna Van de Mel Nathalie Frankis en Iwan Clement. Reis was een beetje ingewikkeld maar verliep vlot. Vrijdag verkende we de omgeving en deden relaxed voor de aankomende inspanningen.

En Ron van de Lee uit Capelle a-d IJssel van Taekwon/do Oh Do Kwan voegde zich bij ons gezelschap.

Het toernooi zaterdag, kwam Mano junioren A -70 kg aan de beurt, Na 3 partijen in de voorrondes van dit poulesysteem kwam hij bij de laatste 4, knap in zo een groot veld.
Maar in de halve finale verloor hij net in de laatste secondes de partij voor de finale.Uit eindelijk bereikte hij toch nog een 3e plaats.
Toen was het de beurt voor Ron die zich kwam manifesteren in het onderdeel Tuls hij kwam de eerste partij gelijk uit tegen de latere kampioen uit Finland jammer om zo gelijk uitgeschakeld te worden.

Zondag was het de beurt aan de rest. Nathalie Frankis senioren dames -70 kg verloor de eerste partij net tegen een Poolse. De partij daarna tegen een Duitse verloor zij ook ze had haar dag gewoon niet haar laatste partij tegen Zweden uitte ze al haar frustraties en beeindigde de partij in het voordeel. Ze eindigde 3e in haar poel dus uitgeschakeld voor de finale poules. Zenna van de Mel dames senioren A -58 kg won van de een na de andere favoriet en belandde bij de laatste 4 hier strandde zij net voor de finale en bereikte uiteindelijk toch nog een 3e plaats, een topprestatie in dit zware deelnemersveld.

Tot slot Iwan Clement A-klasse -71 kg. Maar liefst 29 strijders in deze klasse verdeeld in 6 poules. De eerste partij tegen Canada gelijk. Tweede partij tegen een van de favoriete uit Polen werd vet gewonnen evenals de volgende 2 partijen. Iwan werd eerste in zijn poule.
De volgende wedstrijd moest hij winnen om door te gaan naar de finale poule jammer genoeg verloor hij deze gelijk opgaande partij de beslissing had ook andersom kunnen zijn.Uiteindelijk werd de pool die Iwan eerder had verslagen 1e .

Het toernooi was prima georganiseerd erg sportief en gedisciplineerd. Voor vele landen en organisaties een voorbeeld. Met een leuke after-party werd het toernooi afgesloten.
Volgend jaar maar met meerdere deelnemers daarheen. Een prima voorbereiding op de komende EK in Polen.

Top