Home / Nieuws / Verslag Taekwon-do Battle of Utrecht

Verslag Taekwon-do Battle of Utrecht

100Afgelopen weekend vond de eerste Taekwon do wedstrijd na de zomervakantie plaats.

Voor Koguryo weer eens een uitdaging om uit te testen hoe de vechters de lange vakantie periode hebben doorstaan. De Battle of Utrecht was hier voor een prima’ testkees’, met veel internationale deelname uit Duitsland, Belgie, Luxemburg en verschillend topvechters uit Ierland.

Bij de jeugd waren het Mick Wognum en Lorenzo Batenburg die voor Koguryo uit kwamen. Allebei in de vakantie buiten hun klasse gegroeid, dus een klasse hoger vechten. Voor Mick waren ze ineens heel erg lang en verloor de eerste ronde.

Lorenzo pakte in zijn nieuwe klasse net nog een 3e plek. Bij de junioren A klasse dames bereikte Gabriela Locatelli de finale die ze nipt verloor. Bo Rook met een vervelende blessure deed alleen mee met het onderdeel Tul. Ze hoefde ze nu alleen maar te focussen op dit onderdeel en succesvol een 1e plaats in een zwaar internationaal deelnemersveld.

De senioren van Koguryo waren weer helemaal in vorm tot 71 kg A klasse was het domein van Iwan Clement, die heel beheerst zonder echt in de problemen te komen, deze klasse met fantastisch en spectaculair Taekwon do won.
Tot 80 kg vocht Tim Kool een aantal prima voorronden en na een sterke finale mocht hij de titel mee naar huis nemen. Nathalie Frankis bleek in haar klasse voor iedereen te sterk. Met een nieuwe tactiek en zonder zelf maar enigszins geraakt te worden behaalde makkelijk een eerste plaats.

Coach Chiel Rombout en scheidsrechter Dennis Swaab konden weer trots terugreizen met in het vooruitzicht de wereldkampioenschappen in Argentinie. Maar liefst 4 spelers van Koguryo hebben zich de afgelopen periode geplaatst voor dit topevenement.

Iwan Clement tot 71 kg, Tim Kool tot 80 kg Nathalie Frankis tot 70 kg en Corine Kool tot 63 kg. Nog enkele toppers uit Middelburg komen hun voorbereiding doen bij Koguryo, Mano Don junioren boven 70 kg en Zenna van der Mel senioren dames tot 58kg.

Top