Home / Nieuws / Verslag Open Boxtel kampioenschappen Taekwon-do

Verslag Open Boxtel kampioenschappen Taekwon-do

DIGITAL CAMERA

In de reeks van Promat tournooien seizoen 2008, heeft koguryo weer eens succesvol gescoord. Promat toernooien zijn er om het versplinterde Taekwon-do in Nederland weer bij elkaar te brengen onder het huidige ITF wedstrijd systeem. Elke bond had weer zijn beste vechters afgevaardigd om voor het eerst in het Brabantse Boxtel tegen elkaar te strijden.

Er waren weer vele kampioenen en titelhouders aanwezig, er zijn nu onderhand 5 ITF Taekwon-do bonden in Nederland belachelijk gewoon. Maar gelukkig in het Promat-circuit kan iedereen onder dezelfde regels weer de mooie sport beoefenen.

Voor Koguryo ging het bij de jeugd voortvarend, international Bo Rook A-klasse -160 cm, werd eerste bij tuls en sparren een knappe prestatie tussen alle bondskampioenen. Sanne van Buren en Gabriela Locatelli zaten met de tuls en sparren in dezelfde klassen jeugd B-160cm. Ze schakelden iedereen in deze klasse uit en moesten tegen elkaar in de finale deze werd net gewonnen door Gabriela.

Daarna won Gabriela ook nog eens een tweede plaats in de klasse B-160cm. Dennis Quartel werd na een scheidsrechtelijke dwaling uitgeschakeld bij de tuls rode banders. Jammer hij liep als een van de besten deze dag. Ruben Brugghe bemachtigde een knappe tweede plaats sparring in de druk bezette klasse Jeugd A -160 cm.

Mick Wognum had een heel groot deelnemersveld, wist door te dringen tot de halve finale die hij net verloor in de troostfinale bereikte hij uiteindelijk nog een derde plaats. Linda de Hollander een tweede plaats. Verloor in de finale junioren dames -60 kg tegen een meisje uit Uden. Iwan Clement moest ziek afmelden jammer hij had in de -71 kg A klasse zeker weer gescoord. International Ronny Goedkoop overklaste al zijn tegenstanders.

Met ademloos mooi taekwon-do bleek hij oppermachtig in de -80 kg A- klasse. Ook International Nathalie Frankis bleek onverslaanbaar in de A klasse -70 kg ook weer een eerste plaats. Tim Kool die normaal in de zwaargewichtklasse uitkomt, heeft een periode rust genomen om te herstellen van het zware wedstrijdseizoen. Coaches Chiel Rombout en Armin Corputty gaan nu in de voorbereiding voor de Worldcup in Itali� deze vind in oktober plaats