Home / Nieuws / Verslag Nederlands Kampioenschap ITF Taekwon-do te Nijmegen.

Verslag Nederlands Kampioenschap ITF Taekwon-do te Nijmegen.

nk2007

1 April was het dan zover de NK in Nijmegen, voor veel sporters van Koguryo een spannend moment om deel te nemen aan het NK. De opkomst van deelnemers viel erg tegen, er waren zelfs scholen die helemaal niet vertegenwoordigd waren. De prestaties van de jeugd viel tegen alleen Bo Rook was niet te verslaan en pakte gemakkelijk de titel in de klasse -150cm A-klasse.

Gabriela Locatelli behaalde een knappe 1e in de B-klasse -160cm.

Vienna Krijgsman een 2e plaats en de rest van de jeugd viel in prestatie tegen.

Junioren en Senioren presteerden goed, dit resulteerde in een lange zegereeks van kampioenen. Luciano Locatelli bereikte met perfecte technieken de finale, die hij gemakkelijk met mooie geplaatste en duidelijke punten won. Zijn eerste titel is binnen. Eindelijk een 1e plaats voor Therese Assendelft B-klasse -60 kg, die het afgelopen seizoen veel wedstrijden heeft gedraaid en elke keer iets tekort kwam, maar vandaag was het haar dag. Linda den Hollander behaalde net nog een 3e plaats bij de junioren dames -60 kg na een discutabele 1e partij.

Iwan Clement -71 kg A-klasse was weer in vorm en met zijn perfecte techniek en timing was hij alle tegenstanders weer te slim af, de zoveelste titel weer in de kast. Corine Kool -63 kg dames A-klasse 1e , haar broer Tim Kool 1e in de klasse +80 kg A-klasse. -80 kg klasse een titel voor Tim Springvloet. Scheidsrechters Jeremy Nahumury , Dennis Swaab en gedeeltelijk Corine Kool hadden een gemakkelijke dag.

Coaches Chiel Rombout en Armin Corputty hadden zich een zwaardere dag voorgesteld maar door de beperkte opkomst viel dit mee. Volgend toernooi de Europese Kampioenschappen in Slowakije met deelname voor Koguryo Tim Kool +80 kg, Ronny Goedkoop -80 kg en Corine Kool -63 kg.

Top