Home / Nieuws / Verslag Europese kampioenschappen ITF Taekwon-do 2008

Verslag Europese kampioenschappen ITF Taekwon-do 2008

Untitled-116,17 en 18 mei werden in Wroclaw Polen, de EK ITF Taekwon-do gehouden.
Koguryo had maar liefst 7 afgevaardigden plus 2 coaches in de nationale selectie.

Donderdag werd er vertrokken naar Wroclaw reis ging voorspoedig. Vrijdag werd direct begonnen met het toernooi. Het begin ging heel stroef organisatorisch haperde er hier en daar wat aan. Ten nadele van onze junior Bo Rook die van het ene onderdeel na het andere werd gestuurd.

In het onderdeel Tuls werd ze direct uitgeschakeld tegen een Spaanse jammer ze deed het heel goed.Ook met sparren vlak daarna, werd ze uitgeschakeld. Toch veel ervaring opgedaan als 14 jarige in zo een groot kampioenschap.

Voor Iwan Clement begon dit toernooi hoopvol. Hij werd Europees kampioen bij het onderdeel special techniks. Dit onderdeel bevat vijf vliegende trappen die je zo hoog en zo ver mogelijk moet raken.
Linda den Hollander deed iedereen versteld staan door in haar 2e partij de Poolse favoriete uit te schakelen, jammer genoeg strandde ze na verlenging tegen Bosnie Herzegovina, toch nog een bronzen medaille. Ron van de Lee uit Capelle a/d IJssel kwam uit in het onderdeel Tuls 4e dan en hoger, hij moest gelijk tegen de huidige Poolse wereldkampioen Suska Jaroslaw.

Ron liep als nooit tevoren maar verloor zijn partij toch.Verder werden die dag de rest van alle junioren voortijdig uitgeschakeld.

De 2e dag verliep minder Iwan Clement in de klasse -71 kg won van Tsjechie en Noorwegen maar vlak voor de finale verloor hij van Bellarus via een vreemde beslissing.Ook Ronny Goedkoop verloor zijn 3e partij discutabel en belandde net niet in de finale poel. Zenna van de Mel uit Middelburg won 2 partijen en strandde onterecht tegen latere winnaar Julia Cross uit Schotland.

Beter ging het met Nathalie Frankis klasse -70 kg zij had de eerste partij een vrijloting, tweede partij moest een Duitse het onderspit delven. In de halve finale versloeg zij overtuigend Griekenland. Zij moest verder in de avond op het centrale podium de finale vechten tegen de bekende L Margozata. Deze partij werd door de Poolse routenier gewonnen zilver voor Nathalie. In de klasse -63 kg wist Mark Reine uit Nijmegen nog een Bronzen plak te bemachtigen. De derde dag team ontmoetingen.

De senioren en junioren dames bestonden ieder uit 3 deelnemers en je moest er 5 hebben dus er werd al begonnen met 2 verloren partijen.

De junioren dames werden gelijk de eerste partij uitgeschakeld tegen Rusland.
De senioren dames verloren met 1 punt verschil tegen de 5 dames uit Finland.

De junioren heren onder leiding van coach Robert Boer Groningen versloegen Noorwegen, Engeland en Oekraine om in de finale uit te komen tegen Slovenie deze werd net verloren zilver voor deze junioren.

De senioren onder leiding van coach Chiel Rombout begonnen zeer sterk en walste de eerste partij direct over Rusland. De tweede partij ging gelijk op en werd beslist in de verlenging door Ronny Goedkoop. In de halve finale moest er gestreden worden tegen Moldavie, hier blonken vooral Tim Kool en Ronny Goedkoop en Iwan Clement uit.

Finale in de avond op tv tegen Polen. De eerste partij werd verloren door Farid tweede partij werd gewonnen door Ronny net als de derde partij door Tim. De polen werden toen een beetje benauwd en zetter hun beste man in, Nederland offerde Mark Reinen op tegen zwaargewicht en wereldkampioen Darius Idzikovski, Mark verloor maar net nu dus de stand gelijk.

De beslissende partij ging toen tegen Iwan en de Pool Daniel Dziala een gelijk opgaande partij die in het voordeel beslist werd voor Polen.
Een zilveren medaille prima prestatie.

Coaches Chiel Rombout, Robert Boer, Nanne Boonstra en Armin Corputty konden na deze uitputtende drie dagen erg trots zijn op de Nederlandse amateurs die zonder veel financiele middelen toch zover gekomen zijn. Verder voor Nederland blonken referees Harry van Schaik en James Tjin A Ton uit in een matig scheidsrechterkorps.

Onze Coos van den Heuvel had de leiding over de algehele organisatie die alleen vrijdagochtend stroef ging maar verder wel ok was.Dit goede resultaat was te danken aan de onderlinge sfeer en grenzeloze inzet van de teamleden en coaches.

Chiel Rombout

Top