Home / Nieuws / Verslag Europese Kampioenschappen 2010 Zweden.

Verslag Europese Kampioenschappen 2010 Zweden.

DSC_0272_1200Dag 1

Vanmorgen HEEL vroeg, om precies te zijn half 3, vertrokken wij richting Weeze, Duitsland om te vliegen naar Gothenburg, Zweden. Eenmaal op het vliegveld aangekomen troffen wij als eerste de mensen vanuit Utrecht aan. Vervolgens volgden de mensen vanuit Krimpen aan den IJssel al snel en uiteindelijk kwam ook Bryan binnenlopen. Nadat alle tassen waren ingecheckt, Nicole d’r tas woog maar liefst 4 kilo te zwaar maar gaf Bo hiervan de schuld, konden we door de douane heen. Toen ik mijn tas aan het inpakken was dacht ik nog goh zal ik 1 of 2 riemen meenemen?! Ik had een goed voornemen om minder overbodige dingen mee te nemen dus dacht ok� 1. Ja hoor trek ik mijn riem kapot bij die douane! Dus ik kan nu lekker mijn broek optrekken de hele tijd.
Eenmaal aangekomen in Gothenburg waren er al hele discussies over het pinnen, want ja ze hebben hier uiteraard geen euros maar KRONEN! Men dat wordt dus weer omrekenen, precies hetgeen waar ik opperst best in ben natuurlijk!! Na een ritje van ongeveer een half uurtje in de bus kwamen we aan op het treinstation. Chiel, die hier vaker is geweest, zei tegen ons dat hij wel wist hoe hij de plaatsnaam, Sk�vde, precies moest uitspreken. Enfin nadat we eindelijk aan de beurt waren vroeg Chiel in het engels: I want a trainticket to Skoffve. Waarop die man antwoordde: What?! Dus toen besloot Chiel het toch maar op de andere manier te zeggen waardoor die man zei Ahh Sk�vde! Wij allemaal lachen natuurlijk en Chiel antwoordde nog: ja dat bedoel ik. Nee spreekt die man gewoon Nederlands en staan we ook nog eens bij een verkeerd loket! Nadat we allemaal een treinkaartje hadden konden we eindelijk vertrekken. Even een leuk feitje: als je onder de 26 jaar bent wordt je hier beschouwd als een ‘kind’ en krijg je korting!! Ik kan het niet even laten om de grote kinderen op te noemen!! PATRICK, TIM, JAMIL hahaa

Na een uur in de trein te hebben gezeten kwamen we eindelijk aan in Sk�vde! Ons hotel zit bovenop een berg (jaja van het liedje).
Het is een mooi en schoon hotel, maar het is alleen jammer dat IEDEREEN verspreidt zit. Maar ook de andere landen als Duitsland en Sloveni� hebben hier last van. Vanavond om 18.00 uur even trainen en om 20.00 uur kunnen we eten. Vanavond gaan Ron, Nanne en Chiel proberen onze deelnemerskaarten op te halen zodat we morgenochtend om 9.00 uur al kunnen wegen. Dit zal voor sommige wel een opluchting zijn. Op dit moment komen net de mensen binnen die met de auto hebben gereisd en het is nog even wachten op de overige mensen vanuit Zeeland en Groningen en dan zijn we compleet! Vandaag dus vooral een dagje om te acclimatiseren!

Dag 2

Vandaag was de dag van de weging. Al met al toch wel een spannende dag, want vrijwel iedereen, behalve Mitchell, zat toch kantje boord. Sommige waren al weken aan het afvallen en andere alleen de laatste uren. Eenmaal aangekomen in het betreffende hotel mochten wij als 3e land wegen. Dit maal waren dames en heren strikt gescheiden. Na een half uurtje wachten waren wij aan de beurt.
Eerst de dames en vervolgens de heren! Gelukkig woog iedereen goed, waardoor er een enorme opluchting was. Uiteraard was de eerste stop bij de MacDonalds, want sommige mensen keken hier al maanden naar uit! Na een kleine pitstop zijn we meteen even naar de zaal gelopen en daar waren ze al druk bezig met de voorbereidingen. Aangezien we ’s morgens een lift kregen van Rob, Rene en Robert besloten we, nadat Nicole uitgeraasd was en vroeg of we allemaal wel goed bij ons hoofd waren, terug te lopen naar het hotel! Zoals ik jullie gisteren al vertelde ligt ons hotel BOVEN op de berg en was het best een behoorlijk stukje lopen!! Tim kreeg gewoon een dejavu over de zeven heuvelen loop tijdens de vierdaagse!! Nicole trok het halverwege niet en besloot te gaan zitten op een bankje. Tot op dit moment heb ik haar nog niet gezien in het hotel dus het zou nog mogelijk zijn dat ze nog steeds op het bankje zit. Na de lunch hadden we even vrij waardoor er gerust werd op de kamer van Tim en Patrick. Nou ja gerust gerust, Tim dacht even te kunnen stoeien met Nathalie, maar die bleek toch wel sterk te zijn waardoor Tim toch wel lichtelijk het onderspit moest delven! Om 16.00 uur hebben we nog een training, ik heb gelukkig 2 blaren dus dat zal fijn worden, en om 17.00 uur hebben de coaches een meeting waarin meer verteld zal worden over de loting en de dagindelingen.

Morgen wordt het dus de eerste dag van het toernooi! Oww ik ben trouwens tot PR vrouw gebombardeerd door Chiel en Zenna als fotograaf!

Dag 3

Hej Hej (dat is hoi in het Zweeds. Zenna kan dit ergggg goed uitspreken!) Een vroege start vandaag! We zaten al om 7 uur aan het ontbijt en rond kwart voor 8 vertrokken we met de bus naar de hal! Tenminste niet allemaal, want sommige waren iets te laat, ik zal geen namen noemen maar ik was het dit keer niet, waardoor ze de tweede bus hebben genomen!

De onderdelen tuls, traditional sparring, special techniques en sparren junioren stonden vandaag op het programma! Gisteren tijdens de coachmeeting kon er nog niets verteld worden, want er was nog niets bekend. Al met al werd de loting 3 keer opnieuw gepubliceerd op de site en vanmorgen moest ook iedereen z’n tas meenemen, want tsja iedereen kon aan de beurt zijn! Tijdens het onderdeel tuls viel Joshua Arens in de prijzen! Hij versloeg de zoon van de bondscoach van Duitsland en kwam hierdoor in de finale te staan tegen Colin Adolfs, de Bart Veltkamp van Duitsland. Het ging erg gelijk op, maar helaas door een klein foutje van Joshua greep hij net naast de gouden plak! Al met al een mooie tweede plaats! Patrick, die een half jaar geleden vierde dan werd behaalde gewoon, voor de eerste keer tijdens dit onderdeel in deze klasse, een zeer mooie derde plaats! Dit is natuurlijk een super prestatie! Helaas voor de anderen geen prijs tijdens dit onderdeel! Bo en Sharona kwamen voor het eerst uit op het onderdeel traditional sparring junioren. Zij waren het enige damesduo en dit bleek achteraf goud waard te zijn!! Amy, de moeder van Sharona, had de haren van de dames super mooi gevlogen waardoor ze erg opvielen!
Zij versloegen het ene na het andere duo en uiteindelijk troffen ze Finland in de finale. Na een paar zenuwslopende minuten kwam de uitslag… en de dames wonnen!! Ikram kwam in de klasse junioren dames -45 kg uit. Na een vrijloting kwam zij tegen een sterke tegenstander, maar wist deze toch tactisch te verslaan! Vervolgens kwam ze tegen Rusland. In de eerste ronde stond ze zelfs voor, maar helaas had de Russin net een wat betere conditie waardoor Ikram toch een mooie derde plaats wist te behalen. Vervolgens was het de beurt aan Gwen. Gwen kwam, net als Ikram, voor het eerst uit in de Nederlandse selectie en deed dit erg goed! Ze draaide tactisch en versloeg twee tegenstanders waardoor ze tegen Duitsland kwam in de halve finale.
De eerste ronde was duidelijk voor Gwen, ze stond 4-0 voor! De tweede ronde was voor allebei conditioneel erg zwaar! De Duitse bleek hier net iets beter mee om te gaan en wist de partij toch nog naar zich toe te trekken waardoor ze won! Wel een derde plaats voor Gwen! Als laatste kwamen Ron en Patrick in actie tijdens het onderdeel traditional sparring voor de senioren. Als eerste kwamen zij tegen het sterke Rusland uit. Een zware loting, maarrrrrr onze mannen wisten de Russen toch in te maken en wonnen! Vervolgens was het de beurt tegen Hongarije. De Hongaren werden vorig jaar Europees kampioen op de onderdeel. Ondanks een perfecte uitvoering voor Nederland bleek dit niet genoeg en wonnen de Hongaren! Toch een mooie derde plaats! Al met al een super goede start van het toernooi met als resultaat: 1x 1e, 1x 2de en 4x 3de!! We gaan nu lekker eten en vroeg slapen, want de meeste mensen komen morgen in actie!

Dag 4

Zaterdag, de dag dat er veel mensen aan de beurt waren! Allereerst kwam Jamil in actie. De eerste ronde tegen Portugal won hij op een vrij ‘gemakkelijke’ manier en liet de Portugees zien wie er wereldkampioen was in 2007! De tweede ronde kwam hij tegen Zweden. Deze Zweed die ongeveer 1000 supporters had was best snel en schopte makkelijk. Jamil deed zijn ding en de eerste ronde was voor hem. De tweede ronde ging was stroever en in de laatste 20 sec. maakte de Zweed een overduidelijk punt waardoor Jamil net verloor! Bryan kwam als tweede in actie. Bryan draaide erg sterk en we hebben met bewondering zitten kijken hoe hij het toch voor elkaar krijgt om zo goed te draaien! Allereerst liet hij een Fin alle hoeken van het veld zien! Vervolgens was het de beurt aan een Zweed en als laatste in de halve finale versloeg hij Engeland!
Wat het leuke was, was dat de andere helft van zijn poule op het veld ernaast werd gedraaid waardoor we precies konden zien wie zijn tegenstander werd in de finale. Zoals we al hadden kunnen bedenken werd dit Luke Woods, wereldkampioen 2009. De finales zouden pas aan het einde van de dag worden gedraaid dus Bryan, en wij ook trouwens, moesten nog even wachten op dit spectakel! Toen begon de chaos een beetje… Mitchel, Nathalie en Gabriella moesten allemaal tegelijkertijd! Helaas ging niemand naar de tweede ronde! Erg balen natuurlijk. De pauze kwam en na de pauze ging de chaos weer door! Tim, Bo en Sharona werden opgeroepen. Tim kwam in de eerste ronde tegen Slowakije. Deze tegenstander was niet tegen Tim opgewassen en Tim won zijn eerste ronde! Vervolgens was Jeremy ook opgeroepen waardoor fysio Mark werd ingezet als coach. Bo draaide lekker, maar startte net iets te laat waardoor zij helaas werd uitgeschakeld in de eerste ronde. Sharona, die overigens in dezelfde poule zat als Bo, trof het iets beter en versloeg echt de ene na de andere tegenstandster! Met twee proppen in haar neus, want die was inmiddels aardig toegetakeld, ging ze door naar de finale!

In de finale trof ze Polen en na een spannende match verloor Sharona net, maar behaalde toch een hele mooie tweede plaats! Tim kwam vervolgens aan de beurt tegen Noorwegen. Deze Noor trof hij ook op de W.K. in Argentinie en wist deze partij toen net niet te winnen. Na een spannende partij, die gelijk eindigde, kwam er een spannende verlening die gelijk op ging. De Noor stond ietsje voor en ondanks een mooie zijwaartse schop van Tim werd deze, helaas, niet geteld en trok Tim aan het korste einde…. Jeremy was goed op gaan! Hij maakte het nog erg spannend voor ons door zijn eerste partij net kantje boord na een verlening te winnen! Hij trof de uiteindelijke Europese kampioenschap net voor de prijzen en viel dus net buiten de boot voor zo’n mooie plak! Toch een super prestatie voor Jer. Vervolgens was het de beurt aan Zenna en Corine. Ondanks dat Zenna d’r poule eerder werd opgeroepen was het toch Corine die als eerst de mat op mocht tegen Hongarije. Na een spannende partij won Corine van Hongarije en mocht zo door naar de volgende ronde! Zenna kwam als eerste Duitsland tegen. Het was een zware partij, maar Zenna wist, ondanks een zware blessure aan haar knie, toch te winnen. Corine kwam dus tegen Slovenie!
Deze Sloveense die een vrijloting had gehad was dus nog ‘vers’. Gelukkig luisterde Corine goed naar coach Chiel en wist ook deze partij te winnen waardoor zij in de halve finale terecht kwam tegen Finland. Zenna kwam tegen Ierland uit. Door de ernstige knieblessure zag je dat Zenna niet echt lekker in haar vel zat. De Ierse profiteerde hiervan en won uiteindelijk de partij. Helaas geen prijs voor Zenna. Corine kwam tegen een lange Finse uit. Na een paar flinke schoppen raakte Corine het een beetje kwijt en verloor tegen haar. Deze Finse werd uiteindelijk ook Europees kampioen! Toch een mooie derde plaats voor Corine Joshua kwam als laatste in actie. Na een paar super goede partijen waarbij hij een Hongaar wel driemaal op zijn hoofd schopte trof hij Duitsland. En wat trof hij dit zeg. De Duitser schopte Joshua zo hard in zijn kruis waardoor hij niet verder kon gaan.
De Duitser werd gediskwalificeerd en ondanks protest werd dit niet gehonoreerd. Josh behaalde, naast een hoop pijn, toch nog een bronzen plak! En toen brak de zenuwslopende finale tussen Bryan en Luke aan. Het ging erg gelijk op , maar Bryan wist toch net iedere keer ietsje voor te blijven staan. Uiteindelijk ging de bel en op het scorebord was het 2 voor Bryan, 1 voor Luke en 1 gelijk. Nee waren nog niet alle punten verwerkt en nadat dit wel was gebeurd was het dus gelijkspel!! We werden met z’n alle gekkkkk op die tribune! Een minuut verlening dus…. deze verlening ging hetzelfde als de partij. Bryan wist iets voor te blijven en Luke zette de druk er nog meer op… De bel ging weer en ditmaal versprongen er geen punten!! Bryan werd EUROPEES KAMPIOEN!!!!!! Het feest kon beginnen en heel de Nederlandse ploeg begon te zingen: ‘Bryan bedankt….’ Iedereen die Bryan kent weet dat het een super rustige jongen is, maarrrrr er kon zelfs een dans vanaf!! Met z’n allen renden we, nou ja we moesten ons eerst uit een super drukke tribune wurmen, naar hem toe. Een super afsluiter!! Morgen is het de dag van de teams en hopen we toch nog stiekem een prijsje in de wacht te slepen!

Dag 5

Na een paar dagen internetloos te zijn geweest kan ik, nu pas, verslag doen over de laatste dag van de E.K. de teamonderdelen. We hadden twee teams deze dag, namelijk een senioren herenteam en een dames junioren team. Allereerst was het de beurt aan de heren. Zij kwamen tijdens het onderdeel sparren tegen Oekraine en helaas was dit land toch iets te sterk voor hen. Zij hebben zich goed verweerd, maar het was net te weinig waardoor zij helaas verloren. De dames gingen, ondanks dat zij behoorlijk licht en klein waren in verhouding tot de andere teams, als een speer! Uiteindelijk na een paar spectaqulaire rondes kwamen zij tegen Polen. Helaas was dit land net iets te zwaar voor hen, maar de dames behaalde wel een hele mooie derde plaats! Het breekonderdeel was voor zowel onze dames als heren geen succes.

Het onderdeel special techniques werd nog heel erg spannend! De overige herenteams maakte geen haast waardoor de organisatie een deadline gaf. De heren stonden op dat moment, gedeeld derde! Mitchel, die erg oplettend was, rende naar het betreffende veld. Helaas kwam Polen in actie die meteen een eerste plek wist te behalen qua punten.
Helaas weer geen prijs. Na de prijsuitreiking, waarbij we weer een hoop medailles in ontvangst mochten nemen, vertrokken we met een voldaan gevoel richting het hotel. Daar hebben we nog een erg leuke evaluatie gehad als afsluiter van een zeer geslaagd toernooi!!

Top