Home / Nieuws / Verslag 6e Open Zeeuwse Taekwon-do Kampioenschappen

Verslag 6e Open Zeeuwse Taekwon-do Kampioenschappen

6e openzeeuwseZondag 11 maart was het weer zover de jaarlijks terugkerende Open Zeeuwse Taekwon-do kampioenschappen.Met medewerking van ITF-Nederland en Promat werd er weer eens een leuk toernooi neergezet.Voor de 6e keer streden ongeveer 300 deelnemers om de diverse titels, dit keer met weinig Internationale deelname, alleen Belgie was vertegenwoordigd.Dit jaar voor het eerst ook met, het zo genaamde Special-Technics onderdeel. Ver en hoogtesprongen met vastgestelde technieken.

Bij de A-klasse won Iwan Clement overtuigend er was niemand die in de buurt kwam van zijn sprongkracht en prestaties.Gabriela Locatelli werd bij de jeugd B-klasse 1e en haar broer Luciano 3e bij de junioren B-klasse.

Sparren:

De jeugd presteerde niet zo goed deze keer, alleen Bo Rook zette haar zegetocht voort met een knappe 1e plaats bij de jeugd-150 cm A-klasse. Gabriela Locatelli behaalde ook een 1e plaats bij de jeugd B-klasse -160 cm. Luciano Locatelli deed het weer uitstekend bij de junioren heren, hij veroverde de 1e plaats in de klasse B -63 kg. De senioren deden het uitstekend deze keer. Bij de dames werd Samantha Uittenbogaert 2e in B-klasse . In de  A-klasse dames werd Corine Kool -63kg 1e een knappe prestatie ze won in de finale van international Idili Graziela uit Delft. Bij de Heren A ging het er in elk gewichtsklasse spannend en spectaculair aan toe. -71  kg klasse: Ondanks wat griepinvloeden bleek niemand opgewassen te zijn tegen de techniek van Iwan Clement, die na een spannende finale tegen Menno Noteboom uit Delft een 1e plaats behaalde.

Ronny Goedkoop weer helemaal terug in vorm heerste in de gewichtsklasse -80 kg, de finale tegen de ervaren Ramon Philip uit Aphen a/d Rijn was erg spannend en er moest een verlenging aan te pas komen om een winnaar te krijgen dit was Ronny. In de zwaargewichtsklasse begint Tim Kool zich steeds meer thuis te voelen, de een na de ander werd met grote cijfers verslagen zelfs in de finale versloeg hij de ervaren Robin Born met groot gemak. Ronny en Tim behaalde vorige week in Duitsland ook al eremetaal en zijn samen met Iwan en Corine op de goede weg om op de aanstaande EK en WK hoge ogen te gaan gooien.

Aan het einde van deze vermoeiende dag werd Koguryo ook nog eens Toernooi Kampioen.Deze keer was de trofee wel erg groot en is te bewonderen in kantine van de sportschool.

Weer een topprestatie van coaches Chiel Rombout, Armin Corputty en Jeremy Nahumury.