Home / Nieuws / Taekwon-do Holland-Cup 2015 Pijnacker

Taekwon-do Holland-Cup 2015 Pijnacker

Afgelopen weekend werd de Holland-cup in Pijnacker georganiseerd.
Ongeveer 600 deelnemers uit 16 verschillende landen hadden zich ingeschreven voor dit evenement. Gelukkig werden deze jaarlijks terugkerende kampioenschappen over 2 dagen georganiseerd.
De A-klasse werd op zaterdag uitgevochten.
The Chaiyong Boonyarit behaalde in een grote poule met veel internationale toppers een knappe 1e plaats met Tuls. Met sparren, -63kg,vocht hij zich spectaculair naar de finale waar hij het moest opnemen tegen de huidige wereldkampioen uit Engeland. Deze partij was tot op 20 seconden voor het eind dik in het voordeel voor The. Maar in die laatste seconden werd hij onterecht gediskwalificeerd door te hard contact. Liza Mauritz en Gabriela Locatelli, -62 kg vochten zich naar de kwartfinales maar kwamen aan het eind te kort.
Shannon Wouters behaalde nog een knappe 3e plaats met Tuls en een 2e plaats met sparren -68 kg.
Nina Meppelder heerste in de klasse 75+ en was voor iedereen te sterk.

Aan het einde van de dag moest het dames team van Koguryo in actie komen. Er werd achtereenvolgens gewonnen van Engeland 1, Zweden en Noorwegen. In de finale werd Engeland 2 verslagen zo werd dit team met Nina Meppelder, Shannon Wouters en Liza Mauritz voor de 3e keer achter elkaar titelhouder van de Holland-Cup.
Op de 2e dag was er nog een team-event tussen het nationale team van Engeland en Necderland deze werd nipt gewonnen door Nederland
Hier werd de finale van The Chaiyong Boonyarit nog eens herhaald en ook nu won hij overtuigend van de Engelsman.
Mike de Jong behaalde met zijn 1e wedstrijd op de 2e dag nog een knappe 2e prijs -63 kg B-klasse.
Erg leuk toernooi, goed georganiseerd en lof voor de organiserende school van Tim Kool, met z’n vele vrijwilligers.

Top