Home / Nieuws / TAEKWON-DO BATTLE OF UTRECHT 2011

TAEKWON-DO BATTLE OF UTRECHT 2011

Afgelopen weekend werd de Battle of Utrecht georganiseerd. Een druk bezocht internationaal toernooi met ongeveer 350 deelnemers uit Belgie,Engeland,Zweden en Nederland. Er werd gestreden in 2 onderdelen Tuls en Sparren. Voor Koguryo werd dit een groot succes met negen 1e, drie 2e en twee 3e prijzen. De junioren A-klasse Tuls: Een knappe 1e plaats voor Liza Mauritz bij de rode banders. Bij de zwarte banders was het Bo Rook, Gabriella Locatelli en Shannon Wouters die een opmerkelijke prestatie leverden door respectievelijk 1e, 2e en 3e te worden. Jeremy Dijkstra, sinds kort senior, behaalde een knappe 1e plaats.

Bij het sparren volgde nog meer successen. De A-klasse dames junioren werd geheel gedomineerd door Koguryo-dames.-50 Was het Bo Rook die met wervelende technieken
1e werd.-55 kg Gabriela Locatelli in vorm eerste.-6o  Shannon Wouters tweede en +60 Liza Mauritz knap tweede. De senioren heren A-klasse veroverde drie van de vier gewichtsklassen -71 kg was het Iwan Clement die iedereen een lesje sparring gaf en duidelijk de 1e plaats afdwong. Grady Rombout -80kg klasse had het zwaar in een groot internationaal deelnemersveld versloeg een Belg, daarna een Engelsman en in de finale moest een Zweedse kampioen het onderspit delven.

+80kg was het Tim Kool, redelijk in vorm, de halve en kwartfinale waren geen probleem. De finale: een spannende en gelijk opgaande partij tegen international Mitchel Arens moest in een verlenging beslist worden. In deze verlenging maakte Tim kort metten met Mitchel. Zenna van der Mel behaalde in de klasse -58 kg de titel door in de
finale een Zweedse kampioene te verslaan.  Ron Zondervan behaalde nog net een 3e prijs in de zwaarbezette klasse b-klasse -80kg. Aan het einde van de dag behaalde Koguryo ook nog eens de beker van de beste school samen met de Belgische school Hwarang een kroon op het coachwerk van Chiel Rombout en Jeremy Nahumury.
Trotse coaches, supporters en scheidsrechters konden weer tevreden afreizen naar Krimpen aan de Lek.

Een leuk tornooi goed georganiseerd en op tijd geeindigd. Een prima generale voor de aankomende Europese Kampioenschappen in Slowakije, waar koguryo met vier taekwondokas vertegenwoordigd is in de  Nederlandse delegatie onderleiding van bondstrainer Chiel Rombout.

Top