Home / Nieuws / Succesvol weekend Koguryo

Succesvol weekend Koguryo

Afgelopen weekend vonden 2 interessante Taekwon-do evenementen plaats in Middelburg.
Als eerste zaterdagavond 6 maart, een interland tussen de nationale selectie van Ierland en Nederland.
Voor Koguryo, met 5 spelers in de Nederlandse selectie die onderleiding van bondstrainer Chiel Rombout prima presteerden. Een goede test voor de aankomende Europese kampioenschappen eind april in Zweden.
De interland werd gewonnen door Nederland maar de Ieren deden niet veel onder voor Nederland.
Sparring en Tuls, waren de onderdelen waarin gestreden werd, met top taekwon-do van beide landen. Jammer dat er weinig publiek aanwezig was.

9e Open Zeeuwse Taekwon-do kampioenschappen

Zondag 7 maart vond voor al weer de 9e keer de open Zeeuwse taekwond-do kampioenschappen plaats. Weer onder auspici�n van de Promat en ITF-Nederland.
Voor Koguryo weer eens leuk om een wedstrijdje te draaien. Veel jeugd en beginners mee en uiteindelijk een goed resultaat.
300 Deelnemers van 30 scholen uit binnen en buitenland gingen precies op tijd aan de slag.
Bij de jeugd was het Gino Asselman, jeugd B -140 cm, die beslag wist te leggen op een 1e plaats. In de klasse B -160 cm, was het Lorenzo Batenburg die net de finale uit handen moest geven en 2e werd. Brian Rodenburg behaalde in deze klasse nog een 3e plaats.
Mick Wognum had het zwaar in zijn nieuwe klasse B-170 cm en werd uiteindelijk nog 3e.
Bo Rook, junioren A-klasse werd deze keer met sparren en met tuls 2e beetje tegenvallend.
Gabriela Locatelli drong door tot de finale in de klasse -60 kg junioren A klasse, deze werd nipt verloren van een Ierse.
Senior Gini de Lijster B-klasse -63 kg werd zowel bij de tuls als bij het sparren 1e.
Corine Kool A-klasse -63 kg presteerde optimaal een haalde een schitterende 1e plaats.
Tim Kool A-klasse -80 kg zorgde eveneens voor een succes, door in de finale William van Dam uit Asten dik te verslaan. Deze finale werd eerder in de open Brabantse door William nipt gewonnen, nu maakte hij geen kans. Uiteindelijk werd Koguryo aan het eind uitgeroepen tot de toernooikampioen, weer een opsteker voor Chiel Rombout, coach-trainer. Nu nog de nationale kampioenschappen in April. Dan door naar Zweden voor het Europeeskampioenschap.