Home / Nieuws / Sportcenter Koguryo verovert teamprijs bij de 7e Zeeuwse Open Taekwon-do Kampioenschappen.

Sportcenter Koguryo verovert teamprijs bij de 7e Zeeuwse Open Taekwon-do Kampioenschappen.

Groep

Afgelopen zondag 2 maart stond de Open Zeeuwse in Middelburg op het programma van Sportcenter Koguryo.
Ook deze wedstrijd was weer onder auspicien van de Promat een organisatie die de verdeeldheid, ( iedereen in Nederland kan zo maar een bond of school beginnen) in de sport probeert tegen te gaan, door toernooien door geheel Nederland te organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn.
Met meer dan twintig clubs en topvechters uit heel Nederland en Belgie bleek Koguryo op het einde van de dag de sterkste club met maar liefst negen eerste plaatsen in diverse klassen.

Bij de jeugd meisjes B-150cm bleek Sanne van Buuren weer de sterkste met grote overwinningen overklaste ze iedereen. Hetzelfde met Gaby Locatelli behaalde met grote cijfers overwinningen, zelfs de finale won zij met 7-1. Soheil Madady maakte zijn debuut voor Koguryo in de A-klasse -150cm, deze jongen komt samen met zijn broertje Arjan 2 keer per week trainen helemaal uit Dirksland, zijn inzet werd beloond door deze klasse te winnen. Mick Wognum B-klasse -150cm , nog maar 9 jaar, behaalde na een paar wervelende partijen de finale die hij jammer genoeg net verloor.

Bo Rook meisjes A-klasse -150cm kwam vocht zich overtuigend naar de finale hier ontmoette zij haar rivale Sharona Thenu, die een thuiswedstrijd speelde, na een spannende partij bleek Sharona deze keer de sterkste. De junioren presteerden goed deze maal.

Luciano Locatelli tot 63 kg klasse vocht zich zonder veel tegenstand naar de finale, deze was moeilijker dan de voorgaande partijen maar toch pakte hij uiteindelijk de overwinning.

A klasse tot 60 kg junioren eindigde Linda de Hollander op een tweede plaats.
Kevin de Joode voor het eerst aan de bak bij de junioren boven 70 kg veroverde een derde plaats. De senioren presteerde deze maal honderd procent. Jan Willem Muetgeert debuteerde in de klasse tot 70 kg. Na een aantal spannende partijen behaalde hij een knappe eerste plaats.
Samantha Uittenbogaart werd knap eerste in de klasse tot 58 kg. In de A klasse schitterde iedereen.
Vooral Ronny Goedkoop -80 kg klasse en Tim Kool +80 kg klasse vielen op met hoogstaand, aanvallend en spectaculair Taekwon-do. Nathalie Frankis werd eerste zonder veel tegenstand en zal meer tegenstand moeten vinden in open buitenlandse toernooien.

Koguryo’s volgende avontuur, het zwaarste toernooi van Europa de Viking-Cup in Zweden. Coaches Chiel Rombout en Armin Corputty en later Nathalie Frankis kunnen weer trots terugkijken op deze succesvolle dag.

Hoofdscheidsrechter Jeremy Nahumury en hoekscheidsrechter Angela Gouwens speelden een belangrijke rol in de vlotlopende organisatie van de Promat. Net zoals de vrijwilligers uit Middelburg die achter de schermen elk jaar weer een prima tornooi neerzetten

Chiel

Top