Home / Nieuws / Pro Leage Gala 2008

Pro Leage Gala 2008

MickAfgelopen zondag 14 december werd in Zaandam de eindfinale van de Promat ITF Taekwon-do gehouden. Promat is de onafhankelijke organisatie die het Taekwon-do in Nederland wil laten samenwerken ongeacht stijl en of bond.
De beste atleten van Nederland (na 6 wedstrijden door het gehele jaar) waren die dag uitgenodigd om te strijden voor de titel.

Bij de jeugd meisjes B-klasse werd in zowel Tuls en Sparren Gabriela Locatelli eind overwinnaar. Een hele knappe prestatie van de 14 jarige die volgend jaar gaat uitkomen in de A-klasse.
Haar broer Luciano werd 2e bij de B-klasse. Mick Wognum werd kampioen in de B-klasse -150cm prima en uitgekookt gevochten deze dag. Bo Rook had het niet makkelijk in de A-klasse. In de Tuls haalde zij een knappe overwinning liet haar concurrenten uit Belgie en top van andere bonden ver achter zich en mocht zich kampioen van de Promat noemen.

Bij het sparren bleek dat na een heftige competitie Bo de sterkste was en liet voor de 3e keer dit jaar haar concurrente Sharona Thenu uit Middelburg achter zich. Iwan Clement bleek voor de zoveelste keer de sterkste in de A-klasse -71kg. Linda den Hollander eindigde 2e in de klasse senioren A-63 kg. Ronny Goedkoop was jammer genoeg ziek anders had de finale -80kg er heel anders uitgezien. Nathalie Frankis kon wegens een voetblessure ook niet meedoen. Jammer van deze 2 afwezigen, die het Taekwon-do in Nederland internationaal op een hoog niveau hebben gebracht. Coaches Chiel Rombout en Armin Corputty kijken terug op een succesvol jaar.

Scheidsrechters Jeremy Nahumury en Mona Locatelli speelde deze dag ook een belangrijke rol in de goedlopende arbitrage. Wedstrijd was leuk opgezet met de prijsuitreiking in een discotheek.

Chiel Rombout

Top