Home / Nieuws / Open Zeeuwse ITF Taekwon-do Kampioenschappen

Open Zeeuwse ITF Taekwon-do Kampioenschappen

Afgelopen zondag 4 maart werden in Middelburg de Open Zeeuwse Kampioenschappen georganiseerd.
Met 350 deelnemers uit alle hoeken van Nederland en Belgie was dit een leuk toernooi.
Al weer voor de 10e keer georganiseerd door Taekwon-do Middelburg.
Voor Koguryo ook al weer de 10e keer om deel te nemen.
Met 11 strijders voornamelijk junioren en senioren, 4 scheidsrechters en 2 coaches werd gereisd naar Middelburg.
En werd een groot succes voor Koguryo

Junioren dames Tuls A-klasse behaalde Gabriella Locatelli en Shannon Wouters de 1e en 2e plaats in een groot deelnemersveld.
Te Chaiyong Boonyarit behaalde een 1e plaats in de klasse A 2e dan Tuls.
Bo Rook een 1e plaats bij de senioren 1e dan Tul.
Jeremy Dijkstra ook 1e bij senioren Tul 1e dan.

Bij het hoogspringen was Iwan Clement ongenaakbaar en liet de veel langere tegenstanders ver achter zich. Weer een mooie titel erbij.

Sparring dan, bij de junioren dames A -60 kg behaalde Shannon Wouters de finale, hier verloor ze raadselachtig van haar Belgische Tegenstander. Prima prestatie
Junioren A-58 kg heerste Chaiyong Boonyarit voor iedereen te sterk een knappe 1e plaats.
Bij de senioren dames -58 kg vocht Zenna van der Mel zich naar de finale waar zij Bistra uit Belgie ontmoette, deze strijd ging gelijk op maar werd in Belgisch voordeel beslist.
Linda den Hollander, weer terug na 2 jaar blessureleed, dames -63 kg behaalde een 3e plaats.
+70 kg Was het terrein van Nina Meppelder, sinds een half jaar trainend bij Koguryo, overduidelijk 1e in deze zware klasse.

Iwan Clement en Jeremy Dijkstra kwamen samen uit in de klasse A senioren -71 kg.
Ze versloegen samen het hele veld zonder in de problemen te komen. In de finale was de routine en kracht te veel voor Jeremy. Een knappe 1e en 2e plaats voor Koguryo.
De klasse -80 kg was onderbezet dus vochten Tim Kool en Grady Rombout in de klasse + 80 kg, een groot en zwaar deelnemersveld 15 man vocht in deze klasse voor de titel.
Grady en Tim behaalde de ene overwinning na de andere en kwamen jammer genoeg uit in de halve finale tegen elkaar. Deze werd beslist in het voordeel van Tim, in een technisch hoogstaande partij.Grady kwam nu uit voor de 3e en 4e plaats deze werd overtuigend gewonnen door Grady. Tim versloeg zonder veel moeite in de finale, oud-international, Farid uit Groningen. Dus weer 2 prijzen in deze gewichtsklasse.

Een goed toernooi leuk georganiseerd een leuke opwarmer voor de aankomende Europese Kampioenschappen in Slovenie. Er moet door sommige de komende periode hard getraind worden.
Coaches Chiel Rombout en Armin Corputty waren zeer tevreden over deze leuke en sportieve dag. Koguryo had deze dag ook weer 4 scheidsrechters afgevaardigd die moesten nog een aantal wedstrijden jureren voor hun licentie. Zij deden dit naar behoren.
Koguryo greep net naast de beste schoolbeker die nu naar Belgie ging jammer.

Top