Home / Nieuws / Open Zeeuwse 2018

Open Zeeuwse 2018

                          

Open Zeeuwse Taekwon-do Kampioenschappen.

Afgelopen weekend werd in Middelburg de Open Zeeuwse georganiseerd door Taekwon-do Middelburg. 523 Inschrijvingen van 24 Clubs uit België en Nederland streden om de diverse titels. Weer een drukke dag voor de Koguryo coaches Chiel Rombout en Shannon Wouters.

Bij de tuls jeugd behaalde Isa Groeneveld de titel in de druk bezette B-klasse. Merel de Rijke werd 2e in de jeugd A-klasse.

Bij de jeugd A-klasse sparren-150 cm behaalde Mellua Tupamahu een knappe 2e plaats en Isa Groeneveld een 3e plaats. Pia Labrie veroverde trots de titel in de klasse A-160 cm. Fenne Diefenbach en Merel de Rijke schakelden iedereen uit in de klasse A-170 cm maakten er een mooie finale van die uiteindelijk in het voordeel van Merel werd beslist. Amy den Boer behaalde een knappe bronzen medaille in de druk bezette klasse B-140cm.

Bij het hoogspringen werd Mellua Tupamahu 1e in de klasse A-140 cm. Merel de Rijke en Fenne Diefenbach werden respectievelijk 1e en 2e in deklast A-170 cm.

Senioren dames A-klasse -62 kg werd weer een finale van 2 Koguryo vrouwen, Liza Mauritz en Sam Delrock streden hier om de titel die uiteindelijk werd gewonnen door Liza. Nina Meppelder behaalde weer de titel in de klasse +65 kg.

Dit jaar werden ook sparren voor teams dit werd een groot succes voor Koguryo.

Het meisjes jeugdteam werd 1e door in de finale met maar liefst 12-0 te winnen. Het dames junioren team was voor iedereen te sterk en behaalde ook een 1e plaats. Het dames team van Koguryo werd 2e door een diskwalificatie van international Liza Mauritz wegens “hard contact”. Belachelijke beslissing, maar een prima resultaat met de teams.

Scheidsrechters deze dag waren Quinten van Ooijen, Lisa Behonek, Dirk Netten en Zofia Hikspoor. Zij namen een belangrijke functie in de organisatie van het toernooi. De dag dag was goed georganiseerd jammer dat sommige mat scheidsrechters niet capabel genoeg waren om op hoog niveau te functioneren.

Top