Home / Nieuws / Open Dutch ITF Taekwon-do in Best

Open Dutch ITF Taekwon-do in Best

foto1Elk jaar werd de Open-Brabantse kampioenschappen gehouden. Vanaf 2012 word dit evenement de Open Dutch genoemd.Er waren ongeveer 550 deelnemers uit ongeveer 10 landen die om de titels gingen strijden. Er werd gestreden in de onderdelen Tuls en Sparring. Koguryo was met 12 deelnemers vertegenwoordigd. Veel landen hadden hun internationale toppers gestuurd dus iedereen moest flink aan de bak.

Met de Tuls A-klasse behaalde Bo Rook voor het eerst in de  senioren klasse een 3e plaats verloor in de halve finale nipt tegen de Ierse Europees kampioene. Jeremy Dijkstra behaalde een 3e prijs tussen een overwegend Italiaans veld met een zwakke jury. Chaiyong Boonyarit behaalde een knappe overwinning in de klasse junioren 2e dan.

In de sparring ging het er fanatiek aan toe, Oekraine en Slovenie hadden veel goede deelnemers hierin. Bo Rook voor het eerst in de senior klasse won de 1e ronde en strandde daarna in de halve finale tegen een Ierse behaalde uiteindelijk een 4e plaats. Gabriela Locatelli strandde ook op een 4e plaats in de klasse junioren dames A �55 kg werd overigens door de partijdige scheidsrechters heel erg benadeeld.

Liza Mauritz behaalde een knappe 3e plaats in de klasse junioren A+60 kg. Verder knokte Shannon Wouters en Soraya Fakirmohamed prima partijen in de klasse dames A-60 kg maar sneuvelden jammer genoeg in de voorrondes. Niels Boele en Stefan Kwakernaak kwamen uit in de klasse junioren A -70 kg en zetten een paar prachtige partijen neer in deze zware klasse. Uiteindelijk strandde zij bij de laatste 8. Zenna van de Mel, A klasse senioren dames -58 kg, knokte zich naar de finale waar ze het op moest nemen tegen de Belgische international, deze partij moest verlengd worden na de verlenging was er niet gescoord en de Belgische werd toch tot winnaar uitgekozen. Tim Kool was de beste in de klasse A senioren -80 kg, zeer slimme partijen gedraaid en fysiek veel gegroeid. Chaiyong Boonyarit behaalde een knappe 1e plaats in de klasse A junioren -58 kg. In de klasse A dames senioren +70 kg behaalde Nina Meppenpelder, uit Middelburg huidig Europees kampioene en sinds een half jaar lid van Koguryo, gemakkelijk de finale hierin won ze overtuigend.

Een zwaar toernooi goed georganiseerd alleen veel misstanden bij de scheidsrechters. Te druk er moesten zelfs onderdelen afgelast worden. Het zou beter zijn de wedstrijden over 2 dagen te spreiden met zoveel deelnemers. Sommige deelnemers moesten 10 uur wachten op hun 1e partij.  Voor Koguryo scheidsrechters, Nathalie Frankis, Nizam Karabult en Lennard Visser was het een zware opgave om heel de dag geconcentreerd te blijven.
Chiel Rombout en Armin Corputty hadden het ook wel gehad na deze zware dag. En concludeerden dat er nog veel werk aan de winkel is voor het aankomende Europees kampioenschap in Slovenie.

 

Top