Home / Nieuws / Open Dutch ITF Taekwon-do Best groots success voor Koguryo!

Open Dutch ITF Taekwon-do Best groots success voor Koguryo!

Zondag 20 januari werden in Best de jaarlijks terugkerende internationale ITF Taekwon-do kampioenschappen georganiseerd. Er waren deze maal over de 600 deelnemers uit 15 verschillende landen. Leuke wedstrijd voor junioren en senioren A-klasse om zich te meten met de Europese top. Gelukkig vond het toernooi in 2 verschillende hallen plaats. Beginners en gevorderden gesplitst. Voor Koguryo werd dit een groot succes met iedereen in de prijzen. Deze keer goed bezette klasses met top deelnemers, weer eens een uitdaging voor de Koguryo strijders en Coach Chiel Rombout.

Bij de dames junioren A-klasse tuls werd Shannon Wouters, in een heel zwaar deelnemersveld 1e . Zij versloeg verschillende toppers uit Slovenie, Polen en Noorwegen. In de finale behaalde ze een knappe overwinning op Ierland. Liza Mauritz en Shannon Wouters kwamen in het sparren uit in de klasse junioren dames A-klasse -65 kg.
Versloegen samen de gehele Europese top en moesten samen in de finale voor de titel. Liza Mauritz bleek net iets meer punten gescoord te hebben in een gelijkopgaande partij.

Te Chayong Boonyarit scoorde maximaal in de klasse junioren -56 kg. Versloeg diverse coryfeeen en zelfs de worldcup winnaar uit Ierland eerder dit jaar. Eindelijk klopte alles waar we de laatste tijd op getraind hebben. Gaby Locatelli had wel de moeilijkste poule, dames senioren A-klasse -55 kg, vocht zich overtuigend naar de halve finale. Discutabel verloor zij van de latere winnares uit Slovenie. Daarna wist ze er toch nog een 3e plaats uit te slepen door tegen een Noorse international overtuigend te winnen.
Nina Meppelder heerste weer in de zwaargewicht klasse dames A-klasse. Tim Kool A klasse -85 kg vocht zich een beetje stroef naar de halve finale door een waarschijnlijk verkeerd eet gedrag, deze won hij overtuigend van een Ierse international. In de finale versloeg hij Hendry Blocks een topper van de TIN organisatie.

Organisatie verliep goed, maar liep vreselijk uit. Buitenlandse afvaardigingen kwamen in de problemen met vluchten enz. jammer dat dit massale toernooi niet over 2 dagen werd georganiseerd. Nathalie Frankis vervulde weer een belangrijke rol in de arbitrage. Een ondankbare, onmisbare taak. De scheidsrechters zouden meer beloond moeten worden in de toekomst. Ze werden ook op deze dag zeer ondergewaardeerd. Voor Koguryo verliep de wedstrijd succesvol, Coach Chiel Rombout was weer trots op de prestaties van zijn leerlingen.

Top