Home / Nieuws / Open Dutch 2023

Open Dutch 2023

Open Dutch Helmond 2023.

Afgelopen zaterdag 28 januari werd in het Fletcher Hotel in Helmond het jaarlijks terugkerend toernooi The Open Dutch georganiseerd. Voor Koguryo weer eens een leuke drukbezette wedstrijd om heen te gaan. Bijna 700 deelnemers uit 18 landen namen deel aan dit evenement. Koguryo was met 7 deelnemers afgereisd.

In de ochtend was het de beurt aan Dirk Netten 4e dan om in actie te komen bij de tuls. Zijn eerste partij werd nipt verloren tegen de latere finalist uit Finland jammer. Lisanne Behonek 4e dan kwam daarna in actie. 1e Partij werd gewonnen tegen een Ierse. 2e Partij verloren tegen de latere winnaar uit België.Voor 3e en 4e plaats werd uiteindelijk weer gewonnen tegen Italië een knappe bronzen medaille.

Junioren sparring: Fenne Diefenbach kwam uit in de A-klasse +65 kg een stevig deelnemersveld. 1e Ronde werd vrijgeloot, 2e ronde tegen een selectie-lid Kenya Lingers werd overtuigend gewonnen dit was tevens de halve finale. In de finale moest tegen een schotse international die gewonnen had van een ander nederlands selectie lid. Deze finale was spannend en werd uiteindelijk beslist in het voordeel van Fenne.

Mellua Tupamahu junioren dames A verloor jammer genoeg haar 1e partij tegen engeland, jammer ze kwam te laat op gang. Wel weer ervaring rijker op een internationaal toernooi.

Dames senioren A -56 kg de klasse van Lisanne Behonek en Yra Labrie. Zij wonnen alle voorrondes Lisanne verloor nipt de halve finale en verloor ook nipt de strijd om de 3e en 4e plaats. Yra won de halve finale overtuigend tegen Oekraïne en finale tegen schotland.

Dames senioren A -62kg de gewichtsklasse van Sam Delrock en Pia Labrie. Voor Pia de eerste keer bij de senioren begon goed tegen duitsland daarna gewonnen van Engeland en strandde in de halve finale na een spannende partij tegen oekraïne. Daarna voor 3e en 4e plaats nipt verloren van Noorwegen. Sam was niet te verslaan in deze klasse en dringt makkelijk door tot de finale, hier won ze overtuigend tegen de slim vechtende oekraïense. Sam won ook overtuigend de overall titel -62 kg dus 2 keer goud.

Senioren heren A -63 kg Dirk Netten weer eens in actie. Eerste partij werd gewonnen van Engeland. Volgende partij tegen Oekraïne was geweldig Dirk draaide heel scherp. Derde ronde nipt verloren van Schotland jammer hier had meer in gezeten. Deze gewichtsklasse werd uiteindelijk gewonnen door goed draaiende Cody van Oranje.

Gewichtsklasse dames A+65 kg werd overduidelijk gewonnen door Nina Meppelder die deze keer uitkwam voor Middelburg. Tevens won ze de overall title +62 kg.

Geweldig resultaat voor de school en coaches Chiel Rombout en Paul Diefenbach. Het toernooi was redelijk georganiseerd, hulde aan de vrijwilligers van de organiserende club Difesa.

Top