Home / Nieuws / Open Dutch 2020

Open Dutch 2020

Open Dutch 2020 Helmond.

Afgelopen zaterdag 25 januari werd in Helmond het jaarlijks terugkerende evenement, The Open Dutch ITF Taekwon-do, georganiseerd. Maar liefst 700 deelnemers van 99 verschillende scholen uit 20 verschillende landen streden om de felbegeerde titels. Koguryo behaalde weer een prima resultaat en wel met 5 gouden, 1 zilver en 2 bronzen medailles. Koguryo eindigde als eerste Nederlandse school knap op een 5e plaats in het eindklassement van scholen.

Bij de jeugd werden twee medailles behaald; Isa Groeneveld brons met sparren A-klasse -160 cm en Fenne Diefenbach goud in de A klasse jeugd +160 cm. Met de A-klasse tuls werden Mellua Tupamahu en Isa jammer genoeg voortijdig uitgeschakeld. Ook met sparren verloren Amy den Boer en Mellua hun eerste partij. Maar een grote ervaring opgedaan in het internationale geweld. Martina Sliva junioren dames tul 1e dan, die zowel bij Koguryo en Oh Do Kwan traint, behaalde een knappe gouden medaille in een grote poule met Europese toppers. Lisanne Behonek senioren 3e dan tul behaalde zilver in haar sterk bezette klasse. Merel de Rijke, junioren 2e dan tul, verloor gelijk de eerste partij tegen de latere finaliste uit Ierland. Pech met de loting. Dirk Netten verloor nipt de halve finale tuls senioren 3e dan.

 

 Martina Sliva,Yra Labrie en Merel de Rijke kwamen uit in de klasse sparren A junioren dames -55 kg. Martine verloor haar eerste partij tegen de latere finaliste uit Ierland. Yra won haar eerste partij tegen Ierland en kwam de tweede partij uit tegen Merel. Jammer van deze loting normaal, kom je elkaar pas in de finales tegen.

Yra ging door naar de halve finale. Hier versloeg ze weer een Ierse en in de finale won zij weer van een Ierse. Een knap behaalde overwinning.

Sam Delrock kwam uit in de A klasse senioren dames -56 kg. Versloeg als eerste een Italiaanse. Daarna waren het alleen maar dames uit Noorwegen. Sam draaide voortreffelijk en behaalde een knappe gouden medaille. Dirk Netten verloor jammer genoeg zijn eerste partij in de klasse A senioren -63 kg tegen een Ier. Liza Mauritz klasse A dames -63 kg had weer eens een trieste loting en verloor haar eerste partij, na verlenging, tegen een van de beste dames en latere winnares, van Polen. Nina Meppelder behaalde gemakkelijk twee keer goud in de +68 kg klasse en de overall klasse. 

Jorick van Veelen debuteerde in de klasse B -62 kg en verloor zijn eerste partij van een Rus. Zeus Limpiada en Jack van der Vall kwamen beide uit in de junioren C-klasse -62 kg. Zij versloegen iedereen en kwamen elkaar tegen in de finale die gewonnen werd door Jack. Weer een zilver en goud. Ceylan Soylemez behaalde een bronzen plak in de C klasse dames -56 kg. Tobias Pattes debuteerde in de senioren C klasse -62 kg, door vrij lotingen kwam hij gemakkelijk in de finale,die hij overtuigend won. Dank aan scheidsrechters Shannon Wouters, Zofia Hikspoors en Rico de Jong. Coaches Grady Rombout, Paul Diefenbach, Quinten van Ooijen en Chiel Rombout konden terugkijken op een vermoeiende maar zeer succesvolle dag. Een van de beste toernooien in Europa qua opkomst en kwaliteit atleten. Jammer van het haperende wedstrijdsysteem (computer) en veel onkundige scheidsrechters. Verder was het uitstekend georganiseerd met veel vrijwilligers in een prima accommodatie.

Top