Home / Nieuws / Open Delft International 2013

Open Delft International 2013

kog1Op de eerste mooie voorjaarsdag in april werd er in Delft een Open Taekwon-do toernooi ge organiseert. Dit toernooi paste in de voorbereiding op het aankomende EK in Zweden. Koguryo met 4 afgevaardigden aanwezig er werd gestreden op 2 onderdelen Tul en Sparren. Onze junioren scoorden honderd procent. The Chayong Boonyarit werd met de tul 1e. Niveau was niet zo hoog maar het was toch een goede training. Met het sparren kwam hij deze keer uit -58 kg A-klasse junioren. Hier was er toch nog behoorlijk wat tegenstand. Halve finale, in het begin wat stroef maar trok in het tweede gedeelte van de partij de overwinning naar zich toe. De finale liep perfect zette zijn lange tegenstander uit Groningen gelijk onder druk en deze had niets meer in te brengen tegen de snelle punten van The.

Shannon Wouters won de tuls bij de A-klasse dames junioren en doordat er weinig tegenstand was in deze klasse kon zij ook meedoen met de senioren. Hier verloor ze in de halve finale nipt van oud team genoot Bo Rook en wist toch nog een knappe 3e plaats te veroveren. Bij het sparren junioren -60 kg dames veroverde Shannon een knappe 1e plaats door de finale te winnen van een wild en onbehouwen vechter van Kassem Gym met technisch sterk taekwon-do. Liza Mauritz voor het eerst strijdend bij de senioren dames had niet haar dag. Was voor niets afgetraind tot 63 kg, in deze gewichtsklasse waren geen tegenstanders en werd ingedeeld in de -70 kg klasse hierin kwam ze net tekort om een goed resultaat te halen.

Gabriela Locatelli zette haar zege reeks van afgelopen maanden door. In de dames senioren A klasse -58 kg vocht zij zich na een spectaculaire halve finale tegen een Belgische naar de finale. Hierin moest zij het opnemen tegen voormalig teamlid Bo Rook. Deze partij verliep makkelijker dan de halve finale en wist zonder te veel problemen te winnen. Na deze lange dag waren er ook nog teamwedstrijden en Koguryo had een dames team opgesteld maar dit strandde in de finale tegen een samengesteld team van internationals uit België en Nederland. Hoewel het toernooi goed georganiseerd was verliep het allemaal zeer stroef. Voor de strijders en Coach van Koguryo een leuke vervanging voor een training.

Chiel Rombout Trainer/Coach Koguryo.

Top