Home / Nieuws / Open Brabantse Taekwondo Kampioenschappen 2007

Open Brabantse Taekwondo Kampioenschappen 2007

nieuws1Afgelopen zondag 28-1-2007 werden in Heeze voor het eerst deze kampioenschappen georganiseerd.Voor Koguryo een uitdaging om zich weer eens te meten met binnen en buitenlandse deelnemers.Onder auspicien van de Promat, een organisatie die nationale en internationale bonden in het taekwondo dichter bij elkaar wil brengen, streden 350 deelnemers om de titels in de diverse onderdelen en gewichtsklassen. Met deelnemers uit Duitsland, Belgie, Slovenie, Schotland, Engeland, Ierland, Italie en Nederland was er een redelijk hoog niveau aanwezig.

Bij het onderdeel Jeugd Tuls (stijlfiguren) behaalde Sanne van Buren een knappe 2e plaats. Koen Ouwerkerk kwam net iets tekort in de finale en eindigde ook 2e. Bij de senioren dames b-klasse werd Therese van Assendelft 2e . Senioren heren A-klasse  in een groot internationaal veld bleek Iwan Clement de sterkste. Eindelijk een eerste.

Het onderdeel sparring verliep ook succesvol zowel bij de jeugd als senioren. Babette Klapwijk behaalde weer eens een titel in de klasse -130cm jeugd b-klasse.Sanne van Buren behaalde ook nog een 2e prijs in de klasse B-150cm. Bo Rook -150 cm a-klasse vocht weer subliem de een na de andere tegenstander moest het onderspit delven. Een knappe 1e plaats. In de B-klasse -63 kg junioren debuteerde Luciano Locatelli en hoe. Hij trad in de voetsporen van zijn ouders, oud internationals die vele titels voor koguryo behaalden.Met ruime overwinningen met soms wel van 10 punten verschil, vocht hij zich naar de titel. Senioren dames B-klasse -58 kg  In de tweede wedstrijd van haar carriere behaalde Samantha Uittenbogaert nu een knappe 1e plaats, door in de finale de Belgische kampioene te verslaan.Therese van Assendelft behaalde in haar klasse -63 kg een 2e plaats. International Tim Kool moest deze keer genoegen nemen met een 2e plaats in A-80 kg klasse. International Iwan Clement was weer onverslaanbaar in de klasse A-71 kg. Hij versloeg de ene na de andere internationale topper en werd 1e.

Een goed georganiseerd toernooi met goede resultaten voor coaches Chiel Rombout, Armin Corputty en Rikjan Blom.

Top