Home / Nieuws / Open Brabantse Kampioenschappen Taekwon-do.

Open Brabantse Kampioenschappen Taekwon-do.

Afgelopen zondag 23 januari werden de jaarlijks terugkerende open Brabantse kampioenschappen gehouden in Mierlo. Vorig jaar nog in Heeze maar deze keer werd er uitgeweken naar Mierlo omdat het toernooi te groot was voor de plaatselijke sporthal. Nu deze hal was ook nog te klein er waren maar liefst 500 deelnemers uit 12 verschillende landen. Met toppers o.a. uit Polen, Noorwegen, Italië en Slovenië. van 2011.

Tevens werden de titels van vorig jaar uitgereikt. Voor Koguryo werden gehuldigd Gino Asselman 1e bij de jeugd sparren -150cm, Bo Rook Junioren A -50 kg in zowel Tuls als Sparren, Jeremy Dijkstra 1e met het sparren in de Junioren A klasse -71 kg. Senioren Zenna van de Mel A klasse -58 kg en Corine Kool A klasse -63 kg. Deze leerlingen van Koguryo behaalde de eindoverwinning van de Promat na een heel jaar strijden door heel Nederland.

Nu de open Brabantse, bij de jeugd waren weer gigantische poelen om afgewerkt te worden. Mick Wognum werd na een paar spannende partijen weer eens 1e leuke opsteker voor hem dit was in de klasse 170 cm B-klasse. Ook Roelof Rook werd overtuigend 1e in de klasse B +170 cm. De rest van de jeugd werd jammer genoeg uitgeschakeld in de goed bezette poules. De patijen bij de jeugd waren van hoog niveau.

De junioren deden het beter Liza Mauritz schitterde in de B-klasse +60 kg en won deze dag  Tuls en Sparren een knappe prestatie voor dit aan komend talent. Soraya Fakirmohamed wist beslag te leggen op de titel in de B klasse -55 kg goed gevochten deze keer. Bo Rook presteerde heel goed in de Tuls een 2e plaats verloor de finale nipt van een Noorse de uitslag had ook andersom kunnen zijn. Met het sparren junioren A -50 kg werd ze de eerste ronde uitgeschakeld door de latere winnares uit Polen. Jeremy Dijkstra was in vorm en was voor iedereen te sterk. Hij werd uiteindelijk 1e in de A klasse -70 kg. Met de tuls  werd hij jammer genoeg 2e toch een goede prestatie in dit zware toernooi. Gaby Locatelli behaalde een zwaar bevochten 2e prijs in de klasse junioren A-55 kg, een zware klasse met veel talenten, mooie prestatie.

Zenna van de Mel won de klasse A -58 kg. Tim Kool had de zwaarste poule dit was de klasse A-80 kg met toppers uit heel Europa. Na een paar schitterende overwinningen in de voorronden moest hij uitkomen tegen een Sloveense topper en mooie partij, totdat hij 2 keer te laag geraakt werd en hier erg benadeeld werd door de Sloveense hoofdscheidsrechter. Zwaar aangeslagen wist hij toch nog de overwinning naar zich toe te trekken. Opgelapt en klaar voor de finale tegen de huidige Europese kampioen uit Slovenië. Dit werd een spannende partij, ook deze Sloveen knalde gelijk weer te laag bij Tim, die nu alles uit de kast haalde en de overwinning naar zich toetrok,

Goede prestaties voor Koguryo en een dag om niet meer te vergeten. Ook deze keer was de hal weer te klein, de scheidsrechters waren redelijk op niveau en de organisatie redelijk. Jammer dat het toernooi uitliep in tijd en iedereen pas laat in de avond thuiskwam. Voor de mensen die in maart naar de wereldkampioenschappen in Nieuw-Zeeland gaan was dit een goede graadmeter. Vanuit Koguryo zijn geselecteerd: Bo Rook, Tim Kool, Zenna van de Mel en Corine Kool.

Trainer Chiel Romboutl

Top