Home / Nieuws / Nederlandse Kampioenschappen ITF Taekwon-do 2006 Nijmegen.

Nederlandse Kampioenschappen ITF Taekwon-do 2006 Nijmegen.

Afgelopen Zondag 23 april werd te Nijmegen de NK sparring georganiseerd. De opkomst viel een beetje tegen er waren ongeveer 160 deelnemers verdeeld over diverse leeftijden en bandenklassen.

Bij de jeugd zette Babette Klapwijk de zegereeks van de afgelopen periode door.
Zij eindigde 1e in de poule meisjes -130 cm.
Sanne van Buren behaalde een 3e prijs in de -140cm klasse.
Bo Rook lootte slecht en kwam gelijk uit tegen haar concurrente uit Middelburg deze wedstrijd verloor ze nipt en behaalde uiteindelijk nog een 3e plaats.

Mike v d Vusse kwam als enige junior van Koguryo uit in de A-klasse -70kg.
Gemakkelijk kwam hij door de voorronden, maar in de finale moest hij net het onderspit delven toch een knappe 2e plaats.

De Senioren presteerden stukken beter. Bij de dames A-klasse eindigde Corinne Kool 1e.
Luciana Luca kon haar titel niet verdedigen wegens blessure.
Ook Elwin Sinay die de laatste tijd heel goed bezig was moest met een blessure aan de kant blijven toekijken.
Iwan Clement, A-klasse -71 kg bleek op alle fronten weer een waardige Ned. Kampioen, zonder veel problemen was er geen tegenstander die hem kon verslaan.
Ronny Goedkoop, weer op de goede weg na zijn ernstige blessure vorig jaar, behaalde na een paar goede voorronden de finale, die hij discutabel verloor, al met al een goede prestatie.
Tim Kool 4 weken in de lappenmand gezeten wegens een enkelblessure behaalde in de zwaargewicht klasse de titel voor Koguryo binnen.

Na al deze titels kwam er een kroon op het werk van coaches Chiel Rombout en Armin Corputty, namelijk de titel in het team kampioenschap A-klasse,
Hier stond het Koguryo A team in de finale tegen het team van Willy van de Mortel uit Eindhoven. Iwan Clement, Ronny Goedkoop en Tim Kool waren te sterk voor de Brabanders zo bleef de titel net als vorig jaar weer in Krimpen aan de Lek.

Top