Home / Nieuws / Nederlandse Kampioenschappen 2016 Amsterdam

Nederlandse Kampioenschappen 2016 Amsterdam

Nederlandse Kampioenschappen ITF Taekwon-do    Amsterdam.

Met 250 deelnemers uit het hele land werd er op zondag 6 november om de diverse titels gestreden. Voor Koguryo kwamen 8 deelnemers in actie op de diverse onderdelen. Chiel Rombout samen met Victor Baljeu hadden deze dag de opgave het geheel te coachen. Nizam Karabulut en Shannon Wouters waren deze dag het arbitrale duo voor koguryo.

img_2407                         dionne

Jill van Kooten behaalde 2 bronzen medailles nl. in sparring en tuls. Matt Streur eveneens 2 maal brons ook in sparren en tuls. Dionne Hompus werd Nederlands kampioen in het onderdeel tul senioren B-klasse een prima prestatie. Jazzlynn van der Weiden behaalde in de kleinste sparring klasse goud meisjes C-130 cm. Aankomend talent Fenne Diefenbach debutante in de jeugd A-klasse jeugd sparren een knappe derde plaats. Quinten van Ooijen behaalde na een spannende finale goud in sparren junioren A-68 kg.

jazzlynn   merel-nkquintennk

The Chaiyong senioren A-klasse -63 kg werd in de finale, die hij overigens domineerde, met de mooiste techniek van de dag gediskwalificeerd. Jammer van deze scheidsrechterlijke dwaling sommige mensen hebben een heel andere kijk op gevechtssport. Een speciale vermelding voor Merel de Rijke uit Middelburg, die sinds de zomer bij ons sportcentrum traint en ook bij Taekwon-do Middelburg, zij werd allround Kampioen Nederlands kampioen. Zij behaalde goud met springen, zilver met Tul en sparren. Deze keer was er een nieuw elektronisch systeem aangeschaft door de bond jammer dat het toernooi nu 2 keer zolang duurde. Voor de meeste een onvergetelijke leuke dag met veel resultaten.

Chiel Rombout

Top