Home / Nieuws / Nederlands Kampioenschap ITF Taekwon-do 2011 Groningen.

Nederlands Kampioenschap ITF Taekwon-do 2011 Groningen.

Zondag 15 mei werden in Groningen het Nederlands kampioenschap ITF Taekwon-do gehouden. 175 Deelnemers uit alle delen van Nederland hadden zich hier in Groningen verzameld om de titels te gaan verdelen. Voor Koguryo hadden zich 12 leden aangemeld die dit wel aan konden. Het werd een groot succes. Bij de jeugd werden uitstekende resultaten behaald. Roelof Rook; klasse +170cm B-klasse, behaalde gemakkelijk de finale en wist deze ook winnend af te sluiten. Lorenzo Batenburg voor het eerst in de A-klasse -170cm 3e met tuls en 3e met sparren een prima prestatie.

Shannon Wouters, pas bij Koguryo in training uit Den Haag, werd grandioos 1e met tuls enkwam net iets te kort in de finale sparren 2e, een veelbelovend talent. Mick Wognum was weer in vorm en beheerste de -170cm B-klasse. 1e prijs na een spannende finale met een jongen uit Eindhoven.  Dennis Spiering behaalde zijn 1e titel in de sparring B-klasse -160cm in een druk bezet veld wist hij elke partij naar zich toe te halen. De jeugd was weer goed bezig.

De junioren presteerden weer als vanouds. Soraya Fakirmohammed haalde heel gemakkelijk de titel sparren -55kg B-klasse.In de Tuls strandde ze en werd 2e , ook goed. Liza Mauritz had haar debuut in de A-klasse +60 kg wist door te dringen tot de halve finale, waar ze nipt verloor van international Gwen Spoelstra uit Groningen, een 3e plaats niet verkeert. In de Tuls behaalde zij een knappe 1e plaats. International Jeremy Dijkstra was in elke discipline oppermachtig behaalde zowel in Tuls als Sparren een 1e plaats. Bo Rook functioneerde als hoekscheidsrechter deze dag. Zenna van de Mel was als enige senior naar Groningen afgereisd en behaalde de titel in de klasse -58 kg A.

Het toernooi was goed georganiseerd, de zaal was uitstekend, maar jammer dat het zo ver was. Het scheidsrechter korps was heel karig met een paar uitstekende scheidsrechters maar de  meesten hadden geen of nauwelijks ervaring met een N.K. Dit zorgde voor veel oponthoud en vreemde beslissingen. Oorzaak hier van zijn de scholen zelf, zij moeten veel meer ervaren scheidsrechters afleveren op zo een kampioenschap.

Armin Corputty en Chiel Rombout, coaches, konden weer trots zijn op de prestaties van hun leerlingen. Bo Rook en Jeremy Nahumury  leverden een prima bijdrage als scheidsrechter deze dag. Volgend toernooi 29 mei De 2e Holland Cup in Pijnacker met meer dan 600 deelnemers uit meer dan 10 verschillende landen een uitdaging voor Koguryo om zich internationaal te meten.

Top