Home / Nieuws / Nederlands Kampioenschap ITF jeugd, junioren en senioren

Nederlands Kampioenschap ITF jeugd, junioren en senioren

Afgelopen weekend 17 november werd in Best het NK ITF Taekwon-do gehouden. 21 scholen met ongeveer 250 deelnemers streden om de diverse titels in alle disciplines. Bij de jeugd en junioren was de opkomst het grootst, toch waren voor diverse klasse geen deelnemers. Leuke bijkomstigheid was het in het zonnetje zetten van het Nederlandse team, bondscoaches en clubcoaches, die afgelopen oktober diverse resultaten hadden behaald op het WK in Spanje.

Voor koguryo vielen de resultaten bij de jeugd een beetje tegen. Serina Medema behaalde bij de A-klasse meisjes -150 cm een knappe 2e plaats. De junioren deden presteerden beter, Mick Bochum behaalde brons in de A klasse sparring -56 kg. Shannon Wouters veroverde goud bij de tuls 1e dan en zilver bij het sparren in de klasse A klasse dames -60 kg. The Chaiyong probeerde een gewichtsklasse hoger en pakte meteen de titel in de klasse A junioren -62 kg. Met vari�rend  hoogstaande taekwon-do was hij die dag een voorbeeld voor iedereen.

Bij de tuls 2e dan pakte hij ook nog de titel. De senioren presteerden uitstekend, Tim Kool pakte 2 titels ondanks diverse blessures hij pakte goud in de klasse heren sparring A -85 kg en tuls 4e dan en hoger. Gaby Locatelli pakte het goud in de klasse dames A -56 kg met ook spectaculair taekwon-do. Liza Mauritz knap voor het eerst goud bij de senioren sparring dames -68 kg. Nina Meppelder verdedigde heel makkelijk haar titel en behaalde goud in de klasse +75 kg. Kevin Jansen van Oh do Kwan Capelle aan de IJssel maar ook trainend bij Koguryo behaalde deze dag de zgn. overall prijs hij werd namelijk 1e bij de tuls 2e dan, 3e met sparren -70 kg en 3e met springende technieken een knappe prestatie.

Grady Rombout en Lorenzo Batenburg maakten deel uit van het scheidsrechter team. Chiel Rombout en Nathalie Frankis fungeerden deze dag als coach. De aankleding en organisatie waren goed alleen de wedstrijden verliepen stroef dit kwam door de pas ingevoerde nieuwe regels en het onervaren scheidsrechterkorps. Toch maar weer een goede prestatie neergezet door alle Koguryo strijders.

Chiel Rombout

Top