Home / Nieuws / Koguryo succesvol op de Open Dutch Taekwon-do.

Koguryo succesvol op de Open Dutch Taekwon-do.

29 Januari werden in Best de Open Nedelandse Kampioenschappen georganiseerd. Ongeveer 600 deelnemers met toppers uit o.a. Belgie, Ierland, Schotland, Frankrijk,Duitsland, Noorwegen, Polen en Slovenie. Een toernooi met een echt hoog niveau Taekwon-do, veel prominente clubs uit heel Nederland. Voor de Koguryo A-klassers eindelijk een serieus toernooi om zich weer eens te meten met de Europese top.

Shannon Wouters -68 kg werd de 1e partij op het laatste moment uitgeschakeld jammer, draaide stroef, had eigenlijk 2 rondes nodig, maar de partijen tot de halve finales werden jammer genoeg over 1 ronde beslist.

The Chaiyong -63 kg was voor iedereen te sterk. 1e Ronde Duitsland een opwarmer voor The. 2e Ronde, huidig Nederlands Kampioen Cody Oranje had helemaal niets in te brengen. Halve finale tegen een lange Schot, hier had The flink wat moeite mee maar in de laatste 10 seconden van de partij maakte hij een einde aan alle twijfel en plaatste een paar geweldige hoofdtreffers. In de finale moest hij het opnemen tegen de succesvolle international Ivanchuk uit Ierland. Een geweldig spannende partij die The besliste met een gesprongen achterwaartse trap vol op de borst van de Ier.

Goede prestatie van The.

Gaby Locatelli -56 kg vocht wat behouden maar bereikte toch de halve finale en verloor jammer genoeg. De strijd om 3e en 4e tegen een Duitse werd gewonnen zo belandde ze toch nog in de prijzen.

Huidig wereldkampioene Nina Meppelder +71 kg was voor het hele internationale veld te sterk.Iedereen werd dik verslagen de enige die nog wat kon uitrichten was de Engelse kampioene maar na een paar slagenwisselingen was zij ook blij dat de partij was afgelopen.

Liza Mauritz opkomend talent -62 kg versloeg een Noorse en kwam in de halve finale de Ierse international Sarah Lahene tegen, nog 2e op de afgelopen World-Cup, een spannende partij die knap werd gewonnen door Liza. De Finale verliep tegen de huidige Europees kampioene Karoline Konik 1e ronde nog een gelijkopgaande partij met harde technieken. De 2e ronde ging ook gelijk opgaand. Halverwege kwam Liza zelfs op voorsprong, dit veranderde echter op het einde van de partij. Hier scoorde de ervaren Poolse meer en verloor Liza nipt. Toch een knappe zilveren plak.

Ook had Koguryo een dames team dat niet in de sterkste bezetting uitkwam doordat een vreemde 200kg max. regel was ingevoerd. Gaby Locatelli, Liza Mauritz en Shannon Wouters moesten na een zware dag knokken nog aan de bak. Duitsland werd als eerste verslagen daarna Ierland 2. In de finale het top team van Stephen Cooley uit Dublin. Deze partij was tot op de laatste seconde gelijk opgaand en werd beslist in de laatste acties. Er werd uiteindelijk verloren toch een top prestatie van het Koguryo dames team.

Coach Chiel Rombout kon trots terugzien op een succesvol toernooi dat redelijk georganiseerd was. Er kan nog veel aan de arbitrage en het elektrische systeem verbeterd worden. Wat opvallend was dat de prominente Nederlandse scholen en de nationale selectie, met uitzonderingen nagelaten, het een beetje lieten afweten.  Nizam Karabulut, Aad van Vliet, Grady Rombout en junior Quinten van Ooijen maakten deel uit van het scheidsrechterkorps.