Home / Nieuws / Kamp Bruinisse 2010

Kamp Bruinisse 2010

Op vrijdag 11 juni 2010 verzamelde een aantal taekwondo leerlingen om 18:15 op de  sportschool. Vanuit daar vertrokken ong 10 leerlingen samen met sabum Chiel vol verwachtingen en frisse zin op weg naar de Stoofpolder te Bruinisse. Na ongeveer een rit van 60 min. kwamen wij daar aan en werden opgewacht door nog eens 7 leerlingen van Koguryo.  Het kamp betond uit ongeveer 60 leerlingen van de sportscholen: Taekwondo Middelburg, Sportschool Tim Kool en Koguryo. Na dat wij onze spullen op de kamers hadden wij gezet werden wij ontvangen door de coaches van de sportscholen in de ‘kantine’. Daar kregen wij instructies en uitleg over hoe het kamp zou gaan verlopen. Ook werden wij daar voor gesteld aan een groep dames die voor het eten de bar en de pleisters zorgde. Gelukkig hadden wij dat laatste bijna niet nodig.
Na al de uitleg gingen wij verdeeld in twee groepen een kennismaking spel doen gevolgd door levend stratego op het grasveld. Vermoeid terug gekeerd op het kamp gingen wij naar onze kamers ons voorberijden op de zware dag die ging volgen. Maar van slapen kwam het die nacht niet echt.

Dus de volgende ochtend zat iedereen weer fris en fruitig bij het ontbijt.  De zaterdag ochtend startte na het ontbijt met een tae-bo les van sabum Chiel. Daarna hadden wij verdeeld in drie groepen een zware hardloop training door heel Bruinisse. Eenmaal weer op de stoofpolder aangekomen gingen wij lunchen wat de meeste van ons goed konden gebruiken. Na even lekker wat gegeten te hebben werden wij verdeeld in twee groepen.  Binnen kreeg de ene groep wedstrijd training van ( naam van de andere coach) Tim, Corine en nanne ( geen idee hoe ik dat schrijf).
De andere groep ging buiten met sabum Chiel een demonstratie voor berijden van verschillende technieken die later op de dag gepresenteerd aan de rest werd. De groep werd hiervoor in 4 a 5 kleinere groepjes verdeeld  Deze groepen wisselde na ongeveer een uur om. Na deze trainingen gingen wij met z’n allen naar het strand toe wat achteraf best nog wel koud was dus binnen 3 uur waren we weer terug op het kamp. Na een leerzame maar vermoeiende ochtend en middag was het tijd om te gaan eten, wat dankzij de groep van dames goed verzorgd was. Na het eten kregen wij tijd om ons om te kleden en voor te berijden om onze demonstratie te laten zien.
Rond een uur of 10 gingen de groepen van de jongste leerlingen hun demonstraties laten zien, gevolgd door de groep met wat oudere leerlingen. Varierend van een perfect gelopen groeptul tot spectaculaire breektesten kwam er voor bij. Alles zag er super netjes en mooi uit. Na dat alle groepen geweest waren gingen we toch maar naar onze kamers omdat we toch wel moe waren. Maar ook in nacht twee werd er weinig geslapen. Dus ook na deze nacht zat iedereen vermoeid aan het ontbijt.
Na het ontbijt kregen we eerst een warming up binnen en werden we later verdeeld op band kleur om een nieuwe tul te leren wat na afloop aan elkaar laten zien werd. Met dank aan de leraren kon iedereen perfect een nieuwe tul. Na geluncht te hebben en onze spullen gepakt te hebben gingen de wat jongere leerlingen voetballen op het grasveld en de ouderen volley ballen op het kamp zelf. Om 15:00 keerde iedereen vermoeid maar blij terug waarna met zijn alle terug werd gekeken op taekwon-do  kamp 2010.
De coaches en begeleiders maar ook de leerlingen kunnen terug kijken op een gezellig leerzaam maar vermoeiend kamp. Het kamp was zonder enig probleem of hinder verlopen iets waar we met z n alle trots op kunnen zijn. En vol verwachtingen kunnen uitkijken naar Teakwondo kamp 2011.

Foto’s van het kamp vind je hier !!

Soray

Top