Home / Nieuws / Jongste Taekwon-Do dangraadhouder bij Sportcenter Koguryo

Jongste Taekwon-Do dangraadhouder bij Sportcenter Koguryo

2011_01_Zwarte_Band_001Op zaterdag 19 februari 2011 jl. organiseerde bondstrainer Chiel Rombout (6e dan) het dan-examen. De krimpense Joshua Arnold traint al vanaf zijn zesde jaar bij Koguryo en mocht na 5 jaar training op voor zijn 1e Dan. Hij had zich het afgelopen jaar erg goed voorbereid om aan de strenge exameneisen van de ITF Nederland te kunnen voldoen. Joshua moest eerst het theorie-examen behalen alvorens hij verder mocht met het praktijkexamen.

Na 30 minuten zweten slaagde Joshua glansrijk voor het theorie-examen en kon verder met het praktijk-examen. Het examen werd afgenomen door de examencommissie bij Koguryo, bestaande uit Sabum Chiel Rombout, 6e Dan en Bo-Sabum Gerard Riksman,3e dan. Het praktijkexamen beslaat alle facetten die het Taekwon-Do met zich meebrengt. Zo moest Joshua maar liefst 9 verschillende tuls, de zogenaamde schijngevechten, foutloos lopen. Ook bij de verschillende aanvals- en verdedigingstechnieken liet Joshua een feilloze beheersing van trap- en stoottechnieken zien.

En bij het onderdeel: breektest liet Joshua met zijn verschillende trap- en stoottechnieken geen enkele plank heel en brak ze stuk voor stuk. Nadat Joshua alle onderdelen met succes had volbracht en met mooie cijfers was geslaagd, konden zijn trotse vader en moeder hem dan ook uitgebreid feliciteren. Dit was echt zwaar, puft Joshua nog na, Ik heb er keihard voor getraind en ben erg blij met mijn zwarte band!

Sabum Chiel Rombout is erg trots op zijn elfjarige pupil, waarmee Joshua nu de jongste zwarte bandhouder is bij sportcenter Koguryo. Deze jonge Taekwon-Doka heeft een prachtige prestatie neergezet en gaat een mooie toekomst tegemoet, we zullen vast en zeker nog van hem horen.

Top