Home / Nieuws / ITF Taekwon-do Holland-Cup

ITF Taekwon-do Holland-Cup

Afgelopen zondag 30 mei werd voor het eerst de Holland-Cup in Pijnacker georganiseerd. Een toernooi in de Promat reeks, dit keer georganiseerd door Sportschool Tim Kool en de Promat organisatie. Voor Tim en Corine Kool ( leerlingen van Koguryo maar hebben een eigen sportschool in Pijnacker), de eerste keer dat ze zo een groot toernooi organiseerden. Maar liefst 360 deelnemers uit Nederland, Belgie en Engeland hadden zich aangemeld. Een grote opkomst, een ideale sporthal, veel goede scheidsrechters en een prima organisatie waren succesvolle ingredienten voor een nieuw toptoernooi in Nederland.

Koguryo had maar liefst 7 scheidsrechters geleverd samen met 17 spelers en 3 coaches werd het een gezellige succesvolle dag. Koguryo, het meest vertegenwoordigd met jeugd en junioren, presteerden uitstekend. Bij de jeugd jongens B -170 cm behaalde Roelof Rook een 3e prijs in een sterk bezet veld. Soraya Fakirmohamed ook een 3e prijs in de meisjes B-170 klasse. De B-klasse +170 was het terrein van Koguryo. Niels Boele en Stefan Kwakernaak versloegen heel het deelnemersveld waarna ze samen in de finale uitkwamen. Stefan kwam als winnaar uit deze spannende partij. De junioren blonken echt uit in dit leuke toernooi. Bo Rook heerste in de klasse A-50 kg. Werd overtuigend 1e en won ook nog eens de Tuls in een druk internationaal deelnemersveld. Gabriella Locatelli was niet te verslaan in de klasse A-55kg weer een 1e plaats. Bij de Tuls een knappe 3e plaats in de poule bij Bo. Liza Mauritz B-60 kg ,pas haar tweede wedstrijd, behaalde deze dag gelijk een dubbele overwinning zowel in Tuls en Sparring.
Dino Johannes B-klasse -70 kg, ook zijn tweede wedstrijd, bleek voor iedere tegenstander een nachtmerrie. Hij won zijn partijen met grote overmacht een prima 1e plaats.

Adriana van Gemerden en Priscilla Whittington maakten hun debuut in de dames senior B-klasse Tuls en behaalde respectievelijk een 2e en een 3e plaats. Dzenis Crljenkovic draaide voortreffelijk en behaalde een 3e prijs in de klasse B-71 kg.  Aan het einde van de dag werden voor het eerst in de A-klassen een zgn. alle categorieen competitie gehouden. Zowel in de junioren als senioren klassen. Bo Rook de kleinste van de junioren dames wist elke partij heel tactisch te winnen en werd knap eindoverwinnaar in deze zware klasse. Gabriella Locatelli eindigde met spectaculaire partijen nog op een 3e plaats. Jeremy Dijkstra uit Middelburg die al zijn voorbereidingen doet bij Koguryo, behaalde bij de junioren alle categorieen een 1e plaats. Zo zie je maar weer de jeugd heeft de toekomst.

Toernooi goed georganiseerd eindelijk is eens andere mensen, vooral een grote afvaardiging uit Engeland, om tegen te vechten. Coaches Chiel Rombout , Armin Corputty en Linda den Hollander waren aan het einde van de dag heel erg trots op hun spelers. De tournooi kampioen werd Difesa uit Eindhoven leuk voor deze club die altijd goede vechters heeft. Koguryo eindigde hier op een 3e plaats. Scheidsrechters en vrijwilligers functioneerden prima een machtig toernooi, hopelijk 2e Holland Cup volgend jaar.