Home / Nieuws / Holland-Cup Taekwon-do Pijnacker 2014

Holland-Cup Taekwon-do Pijnacker 2014

Dit leuke toernooi werd alweer voor de 5de keer georganiseerd. Ongeveer 500 deelnemers uit 10 verschillende landen streden om de diverse titels. Zaterdag werd de Nalazen afgewerkt en zondag de B-klassen. Voor Koguryo was de zaterdag wel interessant om mee te doen.

The Chaiyong debuteerde in de senioren A-klasse -63 kg omdat hij vorige week 18 was geworden. Zeer zware klasse, maar The draaide voortreffelijk de 1ste partij werd een fransman verslagen,  2de partij moest een favoriet van de Royal Dutch er aan geloven en in de finale werd overtuigend van een Ier gewonnen. Een prima prestatie om zo voor de eerste keer bij de senioren te schitteren. Alleen bij de Tuls 2de dan was het een soort loterij door de slechte arbitrage verloor The onterecht de 2de ronde jammer. Gabriela Locatelli kwam uit in de klasse -56 kg, een zwaar deelnemersveld met vele internationale coryfeeën.

Ondanks wat trainingsachterstand wist zij toch de finale te bereiken. Hier verloor ze van de huidige Europees kampioene uit Duitsland.
Liza Mauritz -62 kg wist ook de finale te bereiken, ook hier weer nipt verslagen door een Duitse knap 2de.  Nina Meppelder +75 kg klasse, bereikte met een paar leuke partijen de finale. Hier was ze oppermachtig maar doordat haar opponent door onkunde knock-out ging werd ze gediskwalificeerd. Dionne Hompus behaalde nog een 3de prijs bij de junioren dames -65 kg.

Het dames team van Koguryo werd knap 1ste door in de finale van Duitsland te winnen. Hier kreeg Liza Mauritz revanche, zij versloeg haar tegenstander uit de individuele finale, top. Lorenzo Batenburg functioneerde als een scheidsrechter en was weer aanwezig bij alle belangrijke gebeurtenissen. Coaches Armin Corputty en Chiel Rombout waren dik tevreden over de vandaag gewonnen medailles. Toernooi perfect georganiseerd alleen de arbitrage was op sommige velden bedroevend.

Chiel Rombout.

Top