Home / Nieuws / Holland-Cup Pijnacker 2011

Holland-Cup Pijnacker 2011

Zondag 29 mei werd in Pijnacker de 2de Holland-Cup gehouden. Vorig jaar al een succes, dit jaar een topper met maarliefst 650 deelnemers uit 11 verschillende landen.
Leuke zaal, Sporthal de viergang, goed deelnemersveld en een puike organisatie. Voor Koguryo een prima toernooi om zich weer eens met andere te meten.
De jeugd had het zwaar grote klassen met top taekwon-do. Nigel Meijerink, Dennis Spiering en Rafael Oudshoorn werden voortijdig uitgeschakeld maar vochten dapper.
Mick Wognum Jeugd B-170 behaalde een 4e plaats maar had veel meer verdiend. Roelof Rook Jeugd B+170 cm draaide prima voorrondes maar strandde in de finale toch een knappe 2e plaats.

In de A-klasse strandde Jip van Doorn en Bianca Dekker voortijdig. Shannon Wouters Jeugd A+170cm behaalde bij Tuls een knappe 2de plaats en bij het Sparren een zwaar bevochten 1e plaats. De junioren deden het ook weer uitstekend, Soraya Fakirmohammed junioren B-klasse -60 kg behaalde 2e bij tuls en 2e bij het sparren. Stefan Kwakernaak junioren B-70 kg een uitstekende 2e plaats sparren.

Bo Rook junioren A klasse-50 kg pakte zowel in de Tuls als Sparren de 1e plaats en was die dag de beste. Versloeg in de voorrondes stijlfiguren de Noorse Europees kampioene en walste over de rest. Met het sparren vocht ze zeer tactisch en dit leverde een 1e plaats op. Gabriela Locatelli A-klasse -55 kg had het zwaar met veel Europese toppers wist zij er een knappe 1e plaats uit te slepen. Liza Mauritz, A-klasse -60kg, debuteerde in dit internationale toernooi wist er nog een 3e plaats uit te slepen met moedig Taekwon-do.

Jeremy Dijkstra had het heel zwaar in de klasse junioren A-klasse -70 kg. Blesseerde zijn schouder al in de eerste partij, maar wist door tactisch te vechten elke internationale concurrentie uit te schakelen en behaalde een zwaarbevochten 1e plaats. De senioren presteerden prima en lieten spectaculair Taekwon-do zien. Ron Zondervan behaalde in de klasse B-80 kg een 3e plaats. Grady Rombout kwam, na 3 jaar non actief te zijn geweest, uit in de A klasse -80 kg, verloor na een gelijk opgaande partij tegen de engelse kampioen wel een goede partij om te zien.

Zenna van de Mel dames A-58 kg, was deze dag helemaal in vorm, de international behaalde de ene overwinning naar de andere en schitterde in een prachtige finale. Dzenis Crljencovic debuteerde in de A-klasse -71 kg en verloor net na verlenging van international Emiel Kloor dit was een uitstekende prestatie. Iwan Clement was de smaakmaker van de dag in deze klasse met schitterend taekwon-do liet hij iedereen ver achter zich. In de finale versloeg hij Duits international Colin Adolfs, die dit jaar 2e was geworden op de WK in Nieuw-Zeeland. Met de special techniks behaalde hij nog een 2e plaats. De scheidsrechters hadden het deze dag heel zwaar en zonder hen was het niet mogelijk geweest dit evenement tot een goed einde te brengen. Koguryo had de scheidsrechters Dennis Swaab, Nathalie Frankis, Martijn van Wijnen en Cor Spiering afgevaardigd en die hun taak voortreffelijk uitvoerden. Coaches Chiel Rombout en Armin Corputty waren deze dag dik tevreden met de diverse prestaties. En als klap op de vuurpijl werd Koguryo uitgeroepen tot toernooikampioen dit werd beloond met een enorme Cup die nu op de sportschool staat te pronken. Eindelijk een goed georganiseerd toernooi in Nederland, zowel voor het publiek als deelnemers.

Top