Home / Nieuws / Holland-Cup 2017

Holland-Cup 2017

Koguryo op de Taekwon-do Holland-Cup 2017.

Afgelopen weekend 27 en 28 mei werd in sporthal De Viergang de Holand-Cup georganiseerd door sportschool Tim Kool uit Delft. 44 Scholen uit 12 verschillende landen waren aanwezig. Op zaterdag streden de hoge banden klassen om de diverse titels. Koguryo met een sterke vertegenwoordiging was erg succesvol deze dag.

 Merel de Rijke behaalde zilver in de klasse jeugd meisjes tuls. Met het sparren in de klasse -160cm werd ze in de 2e ronde uitgeschakeld door de latere kampioene uit Slovenie. Quinten van Ooijen won in de klasse junioren A -68 kg goud daarna presteerde hij ook nog te winnen in de overall klasse. Knappe prestatie. The Chaiyong, klasse senioren heren A -63 kg, belandde na 2 prachtig gewonnen partijen de finale hierin verloor hij nipt tegen de schotse kampioen. Liza Mauritz, klasse senioren dames A -62 kg, versloeg de ene na de andere Europese topper. In de finale kwam zij uit tegen een Zweedse international, Liza domineerde de gehele partij en behaalde goud. Shannon Wouters, klasse dames A-68 kg, behaalde, ondanks een trainingsachterstand door studie, een knappe 1e plaats. Wereldkampioene Nina Meppelder domineerde in de klasse A+75 kg, was voor iedereen te sterk en behaalde goud met technisch en doordacht Taekwon-do. Ook in de overall klasse was zij de beste. Het Koguryo dames team behaalde ook nog eens goud door het organiserende team van sportschool Tim Kool te verslaan. Iedereen is op de goede weg voor het aanstaande ITF wereldkampioenschap in Dublin Ierland. Aan het einde van de dag mocht door coach Chiel Rombout ook nog eens de prestigieuze beker van de beste sportschool in ontvangst genomen worden.

                                     

 Op de 2e dag waren de lage banden klassen aan de beurt. Koguryo met alleen jeugd vertegenwoordigd, behaalde deze dag 2 successen. Matt Streur in de klasse jongens jeugd -130 cm behaalde na een spannende finale zilver. Bas Buskop en Girvianno Archibald verloren de halve finale en moesten tegen elkaar uitkomen voor brons. Bas won nipt, dit allemaal in klasse jongens jeugd -140 cm. Cyaro Leiwakabessy strandde jammer genoeg in de kwartfinale maar toonde wel goede inzet.

Coaches Chiel Rombout, Victor Baljeu en de 2e dag Quinten van Ooijen, konden weer eens trots terugzien op een warm en succesvol weekend. Dank aan de scheidsrechters Chenna de Lijster, Yvonne Kool en Joost Vis die hun vrije warme weekend hebben opgeofferd aan deze mooie sport.

                  

Top